AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi 1 Kasım seçimleri öncesi son seçim anketi sonuçlarına işaret ederek AKP'nin oy oranına dikkati çekti ve AKP'nin tek başına iktidarının bıçak sırtında olduğu 'itiraf etti'.

Konuyu Yeni Şafak'taki köşesine "1 Kasım seçimlerinin şifreleri" başlıklı yazısıyla taşıyan Selvi, AKP'nin oy oranının yüzde 43-44 olarak göründüğünü yazdı ve tek başına iktidarın bıçak sırtında olduğunu ifade etti: "Bu seçimlerde tek başına iktidarı yeniden elde etmek AK Parti için seçimlerde bir motivasyon nedeni olabilir. Yüksek bir moral ve inançla çalışmaya ihtiyaç var. Tabii kibre değil."

AKP'yi uyaran Selvi, başarı için AKP'nin kendi içinde ikilik vermemesi gerektiğini de söyledi.

HDP OYLARINI KORUYOR

Yazısında CHP'nin oylarının yükseldiğini de belirten yazar, HDP'nin oylarını koruduğunu yazdı. Selvi HDP ile ilgili olarak şunları yazdı:

"7 Haziran seçimlerinde sürpriz bir çıkış yakalayan HDP'nin oylarında ise 'yatay seyir' sürüyor. AK Parti ve CHP'nin Kürt oylarını kazanmaya yönelik etkili bir strateji ortaya koymaması ve şehit cenazeleri ile büyük şehirlerde yaşanan, “Kutuplaşma” HDP'yi tercih eden seçmenin pozisyonlarını korumalarını sağlıyor."

İktidarın hedefinde olan HDP konusunda AKP'ye "uyarıda" bulunarak "taktik" veren Selvi, "HDP konusunda yapılacak en büyük yanlış, kutuplaştırıcı siyaset ve HDP'nin hedef alındığı bir seçim kampanyası olur. Unutulmamalı HDP hedef alındığında Kürtler, bu partinin etrafında kenetleniyor. AK Parti'nin bunu dikkate alarak, kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir dil kullanması gerekiyor. Çünkü bu seçimlere hiçbir parti yüksek bir motivasyonla girmiyor," diye de telkinde bulundu.