Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) güncel konulara ilişkin Diyarbakır il binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca ve Nursel Aydoğan da katıldı. 

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tarihi bir sürecin önemli bir dönemecinde olduklarını söyleyerek, her dönemecin sonuçları olduğunu belirtti. 

'YENİ BİR DÖNEM VE ZAMANDAYIZ' 

Tuncel, "Kürt halkı olarak yeni bir dönem ve zamandayız. Bunun farkında olup yeni yaşamı inşa etmeliyiz. Biz DBP olarak bu yeni yaşamın sorumluluklarını üstlenerek yola çıktık. Bu yeni yaşam sadece Türkiye, Kürdistan için değil tüm Ortadoğu halkları için içinde bulundukları krizden çıkabilmeleri açısından çok büyük bir şanstır. Tüm dünya işte bu yeni yaşamı tartışıyor. Ve projenin mimarı da Abdullah Öcalan'dır" değerlendirmesi yaptı. 

'ROJAVA DEVRİMİ BUNUN ÖRNEĞİDİR'

Rojava'da yeni yaşamın uygulama alanı olduğunu dile getiren Tuncel, "Suriye'de savaşın son bulması tüm dünyanın üzerinde uzlaştığı konu olmuştur. Bunu boğmak isteyenler de var. Ancak AKP Kürt halkının özgürlüğünü görmek durumunda olduğunu da biliyor. Erkek ulus devlet mantığı ile bu sistemi sürdürülebilir kılmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin bu çok kültürlü ve çok kimlikli yapısını böyle eritmeye çalışıyorlar. Ancak yeni yaşam umudumuz ile birlikte Rojava devrimi ile birlikte bu sistem umut olmuştur. Rojava devrimi de bunun en büyük örneğidir" diye konuştu.

'SAVAŞ POLİTİKALARI BAŞARISIZ KALMIŞTIR'

Devletin savaşı şehirlere taşımasının, HDP'yi parlamentodan atma girişiminde bulunmasının, belediyelere el koyma anlayışının, AKP hükümetinin ve devletin tekçi politikaları sebebiyle olduğunu söyleyen Tuncel, "Ancak her türlü savaş politikası Kürt halkının direnişi karşısında başarısız kalmıştır. Davutoğlu'nun gidişi bile bu nedendir" dedi.

Kürt sorunun çözümü konusunda önemli olanakların ortaya çıktığını ifade eden Tuncel, "Ama bu çözüm AKP ve Erdoğan ile olmayacaktır. Bizim ile olacaktır. Bizim kendi gücümüz var. Türkiye'de kalıcı barışın temelini biz sağlayacağız. Ve bu da Sayın Öcalan'ın özgürlüğü ile sağlanacaktır" diye ekledi. 

Kaynak: DİHA