HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Yargıtay’ın onadığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasını ANF’ye değerlendir. Kararın hukuki değil, siyasi olduğunu belirten Tuncel, “Biz bu karar ardından hükümetten yargı bağımsızdır açıklaması bekliyoruz” dedi.

“Kürtlere yargı bağımsız oluyor, kendilerine gelince yargı hakkında ileri geri konuşuyorlar” diyen Tuncel kararı şöyle yorumladı: “Demokratikleşmenin, Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatmanın, kaos siyasetinde ısrar etmenin göstergesidir. Bugün binlerce arkadaşımız içeride, bizim de onlardan hiçbir farkımız yok. Ama karar Kürt siyasetçilere yaklaşımı net bir şekilde ortaya koyuyor.”

Ergenekon tutuklusu CHP milletvekili Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması, Kürt seçilmişlerin tutukluluk hallerinin devam etmesinin, altında da benzer bir mantığın yattığını söyleyen Tuncel, “Devletin Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar ettiği anlaşılıyor” dedi.

Kararı, HDP’nin demokratikleşme iddialarını engellemeye yönelik olduğunun da altını çizen Tuncel, şunları ifade etti: “Sonuçta bu mücadele yürüyecek, bir şekilde yolunu bulur. Tek mücadele yeri parlamento değil, dışında da mücadele sürüyor.”

SOSYAL MEDYADA TUNCEL İÇİN KAMPANYA

Bu arada Tuncel'in cezasını onamasının ardından sosyal medyada "#SebahatTuncelOnurumuzdur" sloganıyla kampanya başlatıldı. Yargıtay'ın kararının ardından bu karara tepki gösteren birçok kişi "#SebahatTuncelOnurumuzdur" sloganıyla kampanya başlattı.

Twitter'da yayınlanan bazı twitler şu şekilde: " *#SebahatTuncelOnurumuzdur #SebahatTunceliRahatBırakın

*#SebahatTuncelOnurumuzdur İrademizi tutsak alamazsınız! Yargıtayın başında paralansın TC!

*Yasalar asla insanları özgürleştirmeyecek, yasaları özgürleştirecek olan insanlardır #SebahatTuncelOnurumuzdur #SebahatTunceleDokunma

*"Davul onun omzunda, tokmak başkasının elinde" derler. Son sözü Kürtler söyleyecek. #SebahatTunceliRahatBırakın #SebahatTuncelOnurumuzdur

*SebahatTuncelOnurumuzdur Kadınların güçlü olmasının önüne geçemeyecek adaletsiz 'adalet'iniz

*Katil polise ceza yok, tecavüzcüye, işkenceciye, hırsıza yok adalet dediğiniz hesaplaşma silahı hep bize dönük. #SebahatTuncelOnurumuzdur"

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tuncel, bu davada tutuklu yargılanırken 2007 yılında milletvekili seçilmiş ve tahliye edilmişti. Tuncel hakkında mahkeme tarafından verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı. (ANF)