HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, halkın talebinin barış olduğunu, Kürtler'in savaş istemediğini belirterek, "Halkımızın talebi barıştır. Barış adı altında her gün bize zulmü dayatanlar, her gün yaşam alanlarımızı elimizden alanların, kalekol yapanların barışı, bizim barışımız değildir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile yardımcısı Fırat Anlı, Lice'de önceki günkü saldırıda yaşamını yitiren Ramazan Baran'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Buradaki taziyede konuşan Sebahat Tuncel, yaşamını yitirenlerin arkasından konuşmanın zor olduğunu, bırakılan mirasın köleliği, asimilasyonu ve imhayı kabul etmemek ve mücadele mirası olduğunu söyledi.

Halkın talebinin barış olduğunu ve Kürtlerin savaş istemediğini söyleyen Tuncel, şöyle konuştu:

"Halkımızın talebi barıştır. Barış adı altında her gün bize zulmü dayatanlar, her gün yaşam alanlarımızı elimizden alanların, kalekol yapanların barışı, bizim barışımız değildir. Demokratik siyasetinin önünün açılmasını istiyoruz. AKP hükümetine her defasında seslendik, gelin dağdaki bütün çocukların inmesi için koşulları sağlayalım. Barış için direnceğiz. Bilinçli olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde tepkisini yanlış yere yönlendirerek, tepkisi varsa bunun muhatabı barış için, demokrasi için, özgürlük için bedel ödeyen, bunun için mücadele eden direnenler değildir. Aksine bu barışı, özgürlüğü engellemek isteyen her gün bize savaş dayatana karşı yapılması gereken şeydir. Bu sürecin bozulmaması için direniyoruz. Türkiye kamuoyunun bunu görmesi gerekiyor. Kürtler barış için bile direnmek zorunda. Kendini anlatmak için direnmek zorundadır. Gençlerimizi toprağa verip gidip mezarları başında dua okumak istemiyoruz, biz gençlerimizin yaşamasını istiyoruz. Barış için direneceğiz. Biz yaşacaksak, insan gibi yaşayacağız. Dilimizle, kültürümüzle yaşayacağız."  (Taraf)