Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Heyeti'nden Sırrı Süreyya Önder ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de katılımıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "Darbelere hayır, demokrasi hemen" mitingi on binlerin katılımıyla yapıldı.

Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, zor bir dönemden geçildiğini belirterek Diyarbakır'dan aydınlığı göstermek için bir araya geldiklerini belirtti.

Sebahat Tuncel'in açıklamaları şöyle:

'KRİZ ÇÖZÜLMEZSE KAOS OLUŞUR'

Demokrasi mücadelesi verenler olarak iktidarı krizin çözülmesi gerektiği noktasında uyardıklarını hatırlatan Sebahat Tuncel, krizin çözülmemesi durumunda kaosa gidileceğini ifade etti.

Tuncel, iktidarların yanlıştan dönmek yerine Kürt halkına karşı düşmanlık yapıldığını belirterek, çözüm masasının devrilerek savaş masasının kurulduğunu kaydetti.

Bu ülkenin askerinin ve polisinin halkına zulüm etmemesi gerektiğini ifade eden Tuncel, bunu sadece Batı için değil Sur'da Cizre'de Yüksekova'da da katledilenler için de söylenmesi gerektiğini vurguladı.

'DARBELERE KARŞIYSANIZ KÜRT HALKININ ELİNDEN TUTUN'

Kürt halkı olarak darbelere karşı olduklarını söyleyen Tuncel, tarihin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı doğruladığını savundu. Sebahat Tuncel, "Sayın Öcalan sürekli olarak hükümeti uyardı. Darbe dinamiğinin devreye girmesi halinde sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye halklarının kaybedeceğini vurguladı ancak dinlemediler. Sayın Öcalan, Tayyip Erdoğan'a sonun Mursi gibi olur diyordu. Yeni fark ettiler şimdi bu durumu. Bu kadar büyük öngörülere sahip birini tecrit etmekle daha büyük darbelere geçiş verilecektir. Darbelerin son bulması Sayın Öcalan'ın özgürlüğüyle sağlanacaktır. Gelin bu sesi duyun. Eğer darbelere karşıysanız Kürt halkının elini tutun" dedi.

'GELİN HEP BERABER SAYIN ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRELİM'

DBP olarak bugüne kadar ortaya koydukları politik çizgide ısrarcı olduklarının altını çizen Tuncel, son olarak şunları kaydetti:

"Kürt halkı özgürleşmeden darbeler bitmeyecektir. Türkiye halklarına diyoruz ki bu topraklarda demokratik özerk yaşamı inşa edeceğiz. Başka bir yaşam istiyorsak başka yaşamı ellerimizle örebiliriz. Kadınlar olarak diyoruz ki gelin demokrasi mücadelesini beraber örelim.  Gençlere sesleniyorum gelin demokrasiyi inşa edip faşizmi parçalayıp Sayın Öcalan'ı özgürleştirelim."

Kaynak: JINHA