Sosyalist Demokrasi Partisi, tutuklu bulunan genel başkan ve üyeleri hakkında hazırlanan iddianamenin, "AKP hükümetinin sorumluluğu altında hazırlanmış savma bir senaryo" olduğunu belirtti.

İSTANBUL- Sosyalisti Demokrasi Partisi üyeleri, Genel Başkan ve yöneticileri ile TÖP sözcüleri hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin Taksim tramvay durağında yaptığı açıklamada, iddianamenin bir senaryo olduğunu belirterek, tutuklu sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi.

SDP üyeleri, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Komplolar sökmedi, sökmeyecek", "Tutuklu devrimciler onurumuzdur" şeklinde slogan attı.

SDP MYK üyesi Yeşim Ergün, tutuklu üyelerine ilişkin hazırlanan iddianamenin, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, dosyanın 130 sayfadan ve 40 ek klasörden oluştuğunu belirtti. Dosyanın SDP'nin tüzel kişiliğini hedef alacak biçimde, asılsız iddialarla hazırlandığını ifade eden Ergün, iddianamede, SDP'nin Devrimci Karargah örgütüyle doğrudan irtibatının bulunduğu iddiaların yer aldığını hatırlattı.

SUÇ İMALATI

Program ve tüzüğünü kabul eden herkesin partilerine üye olabileceğini söyleyen Ergün, "Bedreddini Hareket isimli çevreden bir grup insan da 2005 yılında SDP parti program ve tüzüğünü kabul ederek SDP'ye üye olmuşlardır. Herkes tarafından bilinen bu katılımın, 6 yıl sonra hazırlanan bir iddianamede, bir bilgisayardan kurtarılan belgeye dayanarak 'Devrimci Karargah'ın SDP'yle bütünleşmesi' diye gösterilmeye çalışılması, keyfi 'suç' imalatından başka bir anlama gelmez" dedi.

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın sol, sosyalist ve demokratik çevrelerden, aydınlardan, sanatçılardan ve bilim insanlarından oluşan Demokrasi İçin Birlik Hareketi toplantılarına aktif olarak katılmakla suçlandığını belirten Ergün, bu suçlamalarla hazırlanan iddianamenin hukuk ve mantık ilkelerini hiçe sayan bir tasarruf olduğuna vurgu yaptı.

SDP MYK üyesi Ergün, iddianameyi, "AKP hükümetinin sorumluluğu altında hazırlanmış savma bir senaryo" olarak tanımladı, "Yargı, polis, medya üçgeninde partimize ve sosyalistlerin birliğine karşı tezgahlanmış bu sinsi ve kirli komployu buradan teşhir ediyoruz" dedi. Ergün, tutuklu SDP ve TÖP üyelerinin serbest bırakılmasını talep etti.

ETHA