Kamu kurum ve kuruluşlarına, engellilerin erişebilirliğine uyum sağlanması için verilen süre, “torba yasa”ya eklenen madde ile 1 Temmuz 2013’e ertelendi. CHP İstanbul Milletvekili Şavak Pavey, düzenlemeye “Yuuuuuh gerçekten kocaman bir yuh!” diye tepki gösterdi.

 

Belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, yaya geçitleri, resmi yapılar, yeşil ve spor alanları gibi altyapıların engellilerin erişilebilirliğine uyumu için verilen 7 yıllık sürenin dolmasına günler kala erteleme öngören bir yasa önerisi verildi. Öneri kabul edilerek süre 1 Temmuz 2013’e kadar uzatıldı. Pavey “Engelliler çok uzun zaman ağır sıkıntılar çektiler, görünmez oldular. Aşağılandılar, saklandılar, utandırıldılar ama hiçbir dönemde bu hükümetten gördükleri eziyeti görmediler” dedi.

 

Engelli Sorunları Araştırma Komisyonu kurulması önergesinin kabul edilmediğine dikkat çeken Pavey, “Hükümetin, engellilere gösterdiği kötü niyet gizlenemez durumdadır. Engellilerin erişebilirlik düzenlemeleri için 7 yıllık süreyi 10 yıla, tepkilerden korkup 8 yıla çıkarmayı öngören teklifi, akıl almaz bir küstahlıkla Meclis gündemine getirdiler” dedi.

 

Cumhuriyet