Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Hüda-Par’lıların ile BDP'liler arasında çıkan kavgaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Satırlarla, sopalarla seçim çalışması yürütüldüğü hiçbir yerde görülmemiştir. Dün Lice halkına yönelik Hüda-Par’lılar tarafından kirli ve provokatif amaçlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir” denildi.  

Yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

“Yerel seçim sürecinin yaklaştığı bu dönem de Demokratik ve meşru zeminde her siyasal partinin seçim çalışmalarını yürütme hakkı vardır. Ancak satırlarla, sopalarla seçim çalışması yürütüldüğü hiçbir yerde görülmemiştir. Dün Lice halkına yönelik Hüda-Par’lılar tarafından kirli ve provokatif amaçlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kürt halkına, demokrasiye, toplumsal barışa yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Bu tür provokatif amaçlı saldırılar karanlık güçlerin amacına hizmet etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir. Bu tür yaklaşımlarında prim yapmayacağı ve kazandırmayacağı gerçekliği herkes tarafından bilinmelidir. Bu saldırılar geçmişte olduğu gibi bugünde Kürt halkı ve sivil toplum nezdinde ve vicdanlarda mahkûm edilmiştir.

Demokratik Toplum Kongresi olarak toplumu karşıtlaştıran, kışkırtan bu provokatif saldırıları gerçekleştirenleri derin yapıların aleti olmaktan vazgeçmeye çağırıyor. Halkımızı ve bileşenlerimizi bu tür provokasyonlara karşı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”