Yozgat'ta AKP'den Belediye Başkan aday adayı olan harita mühendisi Satılmış Erdoğan, "Başbakanımız isterse, 45 yıldır gurur ve şerefle taşıdığım ismimi değiştirmeye hazırım" dedi.

Yozgat Belediye Başkanlığı için 20 gün önce aday adaylığını açıklayan Satılmış Erdoğan, o günden bu yana isim ve soyadını hedef alan davranışlarla karşılaştığını belirterek şöyle dedi:

"Son günlerde yerel ve ulusal basında, sosyal medyada adım ve soyadımla ilgili hoş olmayan karalama kampanyalarıyla karşılaşıyorum. Benim adım Satılmış, soyadım Erdoğan. Annem ve babam bana bu ismi koymuş ben de gururla taşıyorum. Adım Allah'a adanmış anlamını taşıyor. Soyadıma gelince, bir dünya lideri sayın başbakanımızın soyadıyla aynı. Bunun için de mutlu ve gururluyum. İsmim ve soyadım kullanılarak partim ve başbakanımıza karşı saygısızlık yapılıyor. Eğer başbakanımız isterse, 45 yıldır gurur ve şerefle taşıdığım adımı değiştirmeye ve sayın başbakanımızın vereceği ismi almaya hazırım."

İsmin temsil olduğunu ifade eden Satılmış Erdoğan, "Adımı ve soyadımı malzeme edeceğinize Yozgat'a neler yapacağımıza, hazırladığımız projelere bakarak konuşalım" dedi. Yozgat AK Parti'de Satılmış Erdoğan ile birlikte 10 belediye başkan aday adayı olduğu öğrenildi. (Cumhuriyet)