HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Saruhan Oluç, hükümete yakınlığıyla bilinan Akşam ve takvim gazetelerinin Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermesine tepki gösterdi.

"Akşam "HER BAYRAK VAR AL BAYRAK YOK", Takvim "TRİNİDAD TOBAGO VAR TÜRK BAYRAĞI YOK" manşetleriyle yayınladıkları yalanlarda Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermeye devam etmekte, nefret dili kullanarak yeni bir provokasyon dalgasının başlamasını arzulamaktadır" diyen Saruhan Oluç, Akşam ve Takvim için "Saray'a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi çalışan medya grubu" ifadelerini kullandı.

Hükümete yakın gazetelerin "yeni bir provokasyon dalgasının başlaması" arzusunda olduklarını da ifade eden Oluç, "Söz konusu yalanlarda Sayın Demirtaş'ın konuşma yaptığı salonda pek çok bayrak olmasına rağmen Türkiye bayrağı olmadığı iddia edilmektedir. Salon, uluslararası etkinliklerin yapıldığı bir spor salonudur ve bu nedenle Türkiye bayrağı da olmak üzere tüm bayraklar salonun demirbaşı olarak önceden asılı durumdadır.

Partimiz, ülkemizin ve halklarımızın ortak değerlerine ve diğer devletlerin ve halkların benimsediği bayraklara, renklere, sembollere karşı bir tutuma sahip değildir"
dedi.

Oluç şöyle devam etti: "AKP’nin yalan medyası, Türkiye halklarının ortak değeri olan bayrağa gerçekten önem veriyorsa, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani ile BM'deki görüşmesi esnasında, basına da yansıyan fotoğraflarda görüldüğü üzere, masada İran bayrağı olmasına rağmen ülkemizin bayrağının olmamasını sorgulamalı ve manşetlerine taşımalıdır.

AKP medyasının Davutoğlu'nun diplomatik zaafiyetini Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'a ve partimize saldırarak örtmeye çalışması ucuz bir yöntem olduğu gibi gazeteciliğe de hakarettir.

Kamuoyunu, AKP’nin yalan medyasının Saray'dan aldığı talimatlarla yürüttüğü psikolojik savaşa karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kendilerine de basın ahlak ilkelerini okumalarını salık veriyoruz."
(Demokrat Haber)