Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmaya davet edildi.

24 Ağustos’ta  katıldığı bir toplantıda, Ermenistan-Türkiye ilişkileri ile ilgili sorulara cevap veren Sarkisyan, Erdoğan’ın yemin töreninde Ermenistan’ı büyük ihtimalle Dişişleri Bakanı Edward Nalbandyan’nın temsil edeceğini duyurdu.

Sarkisyan’a göre Dışişleri Bakanı, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın 24 Nisan 2015’te Ermeni Soykırımının 100. yılında Ermenistan’ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda bilgiler edinecek.

Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü vesilesiyle başkent Erivan’da yapılacak törene Erdoğan’ın katılıp katılmayacağını da merak ettiklerini vurgulayan Sarkisyan, “Ermenistan Dışişleri Bakanı, Türkiye ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı’nın 24 Nisan 2015’te Erivan’da yapılacak törenlere davetle ilgili temaslarda bulunacak.” dedi. Ermenistan Cumhurbaşkanı diğer bazı liderlere de törenler için davetiye göndereceklerini sözlerine ekledi.

Ermenistan - Türkiye sınırının ne zaman açılacağı konusundaki soruyu da yanıtlayan Ermenistan Cumhurbaşkanı, Ermenistan’ın bunun en kısa zamanda gerçekleşmesini arzu ettiğini belirtti.