Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisini eleştiren HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e yanıt verdi. Mustafa Sarıgül, “İnançlar Allah’a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle kullanılamaz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katıldığı bir televizyon programında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü eleştirerek, “Sarıgül Rabbim, Bismillah ve Atatürk kelimelerini kullanmadan 15 dakika benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim. Sosyal demokrasiye çalışıp gelsin, tarihini öğrensin” sözleri üzerine Mustafa Sarıgül’den yanıt gecikmedi.

Partisinin Bağcılar ve Esenler teşkilatlarını ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, inançların iktidara gelmek için kullanılamayacak değerler olduğunu söyledi. Sarıgül, şunları söyledi:

“Ben Allahım’dan, kitabımdan ve Atatürk’ümden hiçbir zaman ayrılmayacağım. Ben inançları kesinlikle istismar etmeyeceğim. İnançlar Allah’a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle kullanılamaz. Mustafa Kemal Atatürk de bütün ulusun atasıdır. Atatürk, ‘Ya istiklal ya ölüm’ demeseydi biz bu cennet vatanımızı bu şekilde bulamazdık. Bu cennet vatanımızda inançlara saygıyı ve laikliği koruyorsak, özgürce yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu cumhuriyete borçluyuz.”

SARIGÜL SEÇİM STARTINI VERDİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Bağcılar ve Esenler İlçe teşkilatlarını ziyaret ederek seçim startını verdi. Sarıgül ilk olarak Esenler ilçe teşkilatını ziyaret etti. CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ile görüşen Sarıgül, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalığa da seslendi.

YÜZDE YÜZ KAZANDIK

Sarıgül'ü taşıyan seçim otobüsüne çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ve Türkiye Değişim Hareketi üyesi vatandaşlar eşlik etti.

Esenler'de Sarıgül, kalabalıktan bir kişiyi göstererek, "Gözümüz aydın seçimi kazandık. Ama niye biliyor musunuz? Aramızda bir arkadaş var. Hiçbir batan gemiye binmez. Yürüyen gemiye biner. O geldiğine göre biz seçimi yüzde yüz kazandık" dedi.

Sarıgül, "Makamım, mevkim, yerim, yurdum ne olursa olsun, kibirlenme olmadan, böbürlenme olmadan yoluma devam edeceğim. Kibirlenenleri ve böbürlenenleri Allah'ım da sevmez, kul da sevmez. Hiç bir endişeniz olmasın. Nasıl 15 yıldır, sizlerden hiç bir zaman ayrılmadıysam, bundan sonra da hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden, bütün yurttaşlarımla beraber olacağım" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda tüm siyasi partilere başarılar dileyen Mustafa Sarıgül, "Bu seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini arzu ediyorum, bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum, hiçbir endişeniz olmasın, Esenler'de tünelin ucundaki ışığı gördüm. Sizin de ışığınız bol olsun, Allah'ım sizi her zaman korusun" ifadelerini kullandı.

“AKP’Lİ KARDEŞLERİMİZE GİTMEMEZLİK YAPMAYACAKSINIZ”

Sarıgül'ün ikinci durağı Bağcılar CHP İlçe teşkilatı oldu. Teşkilat önünde kendisini karşılayan vatandaşlara bir konuşma yapan Sarıgül, "Duvarda 'Çare Sarıgül' yazısını gördüm. Görüyorum ki bu meydanda 'Çare Sarıgül' diyorsunuz. Ben de size söz veriyorum o güzel ve umutlu bakışlarınızı boşa çıkarmayacağım. Adaylık kesinleşmediği için ön ziyaretler oluyor, adaylık kesinleştikten sonra meydanlar, sokaklar, evler ve işyerleri bir başka türlü olacak” dedi.

Seçim sürecinde çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyleyen Sarıgül, "Ben bir yere geldiğim zaman bana gözüküp ben gittikten sonra çalışmazsanız yutmam. Sizden ricam şu; AKP’ye oy veren kardeşlerimizle konuşacaksınız. Onların yüzde yirmisi bize oy vermeye hazır. Sakın AKP’li kardeşlerimize gitmemezlik yapmayacaksınız. Bize oy veren vatandaşlarımız pişman olmayacak’’ diye konuştu.

Mustafa Sarıgül’ün konuşması sıkça "Çare Sarıgül" sloganlarıyla kesildi. Konuşmanın sonunda Sarıgül yeni seçim şarkısını vatandaşlarla birlikte söyledi.