CHP’ye miting gibi bir törenle üye olan ve İstanbul adayı olması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Ben hiçbir zaman adayım diyemem” diye konuştu.

Vatan'ın haberine göre; Ümraniye’deki bir alışveriş merkezinde ‘Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla’ isimli kitabını imzalayan Sarıgül, adaylık konusunda ise şunları söyledi: “Aday olmak benim şahsım için önemli bir olay değildir. Hiçbir zaman adayım diyemem. İstanbul’da huzuru, barışı, hakkı, hukuku, adaleti sağlayacak, ötekisi olmayan bir anlayışıyla her siyasi partiye oy veren yurttaşlarımızı kucaklayan bir anlayışla ben yollardayım. Bana oy veren yurttaşlarımı hiçbir zaman mahcup etmek istemiyorum.”

TEKİN’E BAŞARI DİLEĞİ

Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek belli görüşlerini kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olmasıyla ilgili görüşleri sorulan Sarıgül, şöyle konuştu: “Bir siyasi partide adayın çok olması oradaki, demokrasi kültürünün ne kadar geliştiğini gösterir. Bu zenginliktir, barıştır, özgürlüktür. Ben aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz Kadıköy’deki kardeşlerimizi de kucaklamaya mükellefiz.”