CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül liderlik araştırması sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ı yakaladığını iddia etti.

Esenler’de esnafları ziyaret eden Başkan Mustafa Sarıgül, Esenler Meydanında partililere ve vatandaşlara seslendi.

Gündemdeki önemli konulara değinen Sarıgül, “Bizim için olay şudur; adalet ve polis, emniyet ve adalet. Senin adaletin benim adaletim olmaz. Senin savcın benim savcım olmaz. Soruşturma esnasında iken bir emniyet müdürümüzü, bir savcımızı görevden alamazsınız. Hizmet yolunda bismillah diyerek yolunda ilerleyenleri, hizmet yapanları yaptıkları hizmetten dolayı Allah razı olsun demek lazım. Hizmet yaparken yanlışları görüyorsa, hizmet yaparken tüyü bitmemiş yetimin hakkını engelleyenleri görüyorsa ve onlarla ilgili soruşturma açıyorsa, seni o saatte; ‘ben seni görevden alıyorum’ diyorsanız o zaman şu soruyu sormak lazım. Bugün iktidar olanlar yarın muhalefete düştüğü zaman kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa polisimize karşı, savcımıza karşı, vatandaşlarımıza karşı aynı şekilde davranması lazım” dedi.

'KORKU İMPARATORLUĞU HAKİM OLDU'


Daha önceki hiçbir iktidarlar dönemde bunca görevden almaların yaşanmadığını belirten Sarıgül, “Allah gani gani rahmet eylesin. Bu ülke rahmetli Erbakan hocanın başbakanlığını gördü, Ecevit’in, Özal’ın ve Demirel’in başbakanlığı gördü ama hiçbir başbakan bir gecede 18 ilin emniyet müdürünü görevden almadı, bir gecede 2 bin emniyet mensubumuzu tayin etmedi. Geçmişte bir savcı görevden alındığı zaman kıyamet kopardı, şimdi kimse cep telefonlarıyla birlikte görüşemiyor, birbirleriyle sohbet edemiyor, tam olarak bir korku imparatorluğu hakim olmuş vaziyette. Ve iktidar diyor ki ben yurttaşlarımın yüzde ellisini evde tutamıyorum. Yani ne demek istiyor, yüzde ellisi de dışarı çıksın Allah korusun kardeş kavgası olsun. Biz böyle bir şeyi arzu etmiyoruz” diye konuştu.

'BENİMLE İLGİLİ HİÇ BİR SORUŞTUMA YOK'


Aday olmakla hata yaptığını belirterek hükümete gönderme yapan Sarıgül, “Ama Sarıgül hata yaptı. Sarıgül Şişli’de kalsaydı problem yoktu. Hiçbir problem yok, ne TMSF var, ne öbürü var, ne ıncığı var ne cıncığı var, ne de boncuğu var. Çünkü her şeyi hesapladılar değişimi hesaplayamadılar, değişimi hesaplayamadılar” şeklinde konuştu.

Kendisi hakkında hiçbir soruşturmanın olmadığını söyleyen Sarıgül, “Şuanda Sarıgül ile ilgili hiçbir soruşturma yok. Ama ne olacak, bugün ki bir gazetede bir liderlik araştırmasında Sarıgül başbakanı yakalamış. Şimdi yüzde 44 sayın başbakan yüzde 40 Sarıgül, arada 4 puan fark kalmış. Siz biraz daha çalışırsanız bu açığı kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıgül, burada yaptığı konuşmasının ardından Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.