Mustafa Sarıgül, CHP'den İBB Başkanlığı adaylığı ve Deniz Baykal hakkında konuştu.

Sarıgül, Işık Üniversiteli bir öğrencilerin adaylık ile ilgili sorusuna, "Aday olmak önemli değil. Kazanmak önemli. İstanbul'da mutlaka demokratik bir birliktelik oluşturmak lazım. Sonuçta İstanbul tam 20 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. Ama Şişli'den Ümraniye geçmek akşamları bir buçuk saat. Günde üç saat yolda geçiyor. Her şey çok güzel iki tane Türkiye var. Bir televizyonlarda zorunlu olarak sunulan Türkiye var. Bir de gerçek Türkiye var. Televizyona baktığınızda her şey güzel. Köprüyü geçerken sağa sola laleler dikerek ama bir Bağcılar, Esenler ve Ümraniye gibi ilçelerine girince aynı hava yok. Onun için büyük bir demokratik birliktelik sağlamak lazım" diye yanıt verdi.

"BEN ARTIK DENİZ BAYKAL LAFINI DUYMAK İSTEMİYORUM"

CHP'den ihraç edildiği dönemi de anlatan Sarıgül "Baykal döneminde partiden 7 bin kişi ihraç edildi. Onlardan biride benim. Ben bu yedi bin arkadaşın ihracının kaldırılmasını söyledim. Şimdi de diyorlaki Sarıgül üç beş bin kişi ile geliyorsa gelsin diyorlar. Öyle şey yok. Bir yerlere Türkiye Değişim Hareketi'ni üç beş bin kişiye bağlayamazsın. Biz milyonların gönlünde taht kurduk" dedi.

Sarıgül "Bir öğrencinin CHP şu an ikiye bölünmüş" demesi üzerine "İki olmuşsa iyi" dedi.

Sarıgül, "Ben artık Deniz Baykal lafını duymak istemiyorum. Yeter. Böyle bir şey olmuş. Yirmi beş sene Baykal hala Baykal konuşuyoruz" dedi.