Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül büyük bir araç konvoyuyla Trakya turuna çıktı.

Yüzlerce araçlık konvoyla Şişli Belediye binası önünden saat 10.00 sıralarında yola çıkan Mustafa Sarıgül mitinglerde kullandığı aracın içinden güzergah üzerindeki vatandaşları selamladı.

Konvoyun geçişine kısa bir süre kala Sarıgül'ü destekleyen bir grup güzergah üzerinde bulunan Ayvansaray üst geçidine, "İstanbul aşkına değişime inanan ve inandıran lider" yazılı pankart açtı.

Konvoyda bulunan ve Sarıgül'ün posterlerinin olduğu bazı araçlarda bulunanların CHP bayrakları sallaması dikkat çekti.

Büyük konvoy nedeniyle 1'inci çevreyolu İstanbul-Edirne istikametinde trafik durma noktasına gelirken, Mecidiyeköy-Bogaziçi Köprüsü trafiğinin boş olduğu görüldü.

Mustafa Sarıgül, saat 15.30 sıralarında Edirne Keşan Yeni Muhacir Belediyesi önünde miting düzenleyecek.

SARIGÜL 5 PUAN ARTIRIYOR İDDİASI

Yerel seçimler öncesi CHP'nin İstanbul Büyükşehir için kimi aday göstereceği tartışmaları devam ederken, partiye ulaşan son anketlerde Mustafa Sarıgül'ün aday yapılması durumunda AKP'nin oy oranına 5 puan daha fazla yaklaştığı iddia edildi.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan kamuoyu yoklamaları ve anketlere göre, CHP'nin İstanbul'daki oyu yüzde 37 civarında bulunuyor. Sarıgül'ün aday gösterilmesi halinde ise, CHP'nin oyu yüzde 5 artarak, yüzde 42'ye yükseliyor. İstanbul'da AK Partinin oyunun ise yüzde 45 civarında olduğu belirlendi.

Bu durumda Sarıgül AKP ile CHP arasındaki makası önemli oranda kapatıyor. Ancak mevcut tabloda İstanbul seçimlerini yine AKP kazanıyor. CHP'de Sarıgül'ün adaylığına sıcak bakan isimler, "Yüzde 5 oy artışı çok önemli bir gösterge. Sarıgül'ün adaylığı gerçekleşirse, iyi bir çalışma ile AKP'yi geçer aradaki farkı kapatır ve İstanbul'u alırız" görüşünü savunuyorlar.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) önündeki listede de Sarıgül, İstanbul adaylığı konusunda ilk sırada yer alıyor. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sarıgül ismine sıcak bakmıyor. Eski genel Başkan Deniz Baykal da, kendi döneminde partiden ihraç edilen Sarıgül'üm yeniden partiye alınarak aday yapılmasına karşı çıkıyor.

İstanbul'da 2009'da yapılan yerel seçimleri AKP adayı Kadir Topbaş, yüzde 44.4 ve 3 milyon 083 bin oyla kazanmıştı. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 37 oy ve 2 milyon 508 bin oy aldı. MHP adayı Ahmet Turgut yüzde 5, Saadet Partisi adayı Mehmet Bekaroğlu da yüzde 4.9 oy aldı. BDP ve Emek ve Demokrasi Blğu adayı da % 5’e yakın oranda oy almıştı.