CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül partisinin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının seçimine müdahale ettiği iddialarına ilişkin ilk kez konuştu.

İstanbul’daki ilçeleri kendisinin belirlediğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sarıgül, “Bu haber ve yorumlar konusunda bir bilgi kirliliği var. Benim Beşiktaş’ın dışında bir önerim olmadı. Onun dışındaki adayların benimle ilgisi yok. Her şey Genel Merkez’in ve Genel Başkan’ın takdiridir” dedi.

‘BEŞİKTAŞ’A GALATASARAYLI BAŞKAN OLMAZ’

Beşiktaş’ta Mehmet Karlı’nın adaylığını önlediğine ilişkin haberler hakkında ise Mustafa Sarıgül, “Beşiktaş’a Mehmet Karlı ismi geçti. Karlı, Galatasaray yönetim kurulu üyesi. Ben de Galatasaraylıyım. Ama bir Galatasaray yönetim kurulu üyesi Beşiktaş’ta olamaz, uyarısında bulundum. Yoksa şahsına bir şey demiyorum. Kendisini iyi tanıyorum. Çok saygın ve değerli bir akademisyendir. Beşiktaş dışında her yerde aday gösterilebilir. Bunu kendisine de söyledim. Onun dışında benim hiçbir yere bir müdahalem olmadı” şeklinde konuştu.

Adayların netleşmesinin ardından İstanbul’daki bütün aday adaylarına bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür eden Sarıgül, “Aday adayı arkadaşlarımdan ricam şudur; lütfen çalışmalara destek versinler ve hep beraber olalım. Bu mücadele büyük bir mücadele. Bu mücadele birimizin değil hepimizin mücadelesidir. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır. Partimizin iktidar mücadelesidir. Bu mücadelede hepimizin el birliği yapması lazım. Omuz omuza olursak önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Ben buna inanıyorum. Gün birlik olma günüdür” çağrısında bulundu.