Van’ın Saray İlçesi Belediye Başkanı Ünal Özarslaner, AK Parti'den istifa etti. Özaslaner, son dönemdeki yolsuzluk iddialarının ardından daha fazla AK Parti çatısı altında kalamayacağını düşündüğü için bu kararı aldığını söyledi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ünal Özarslaner, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) seçilen tek Belediye Başkanı özelliğini taşıdığını, buna rağmen partisinin ilgisizliği karşısında 2 yıl önce istifa ederek AK Parti’ye geçtiğini hatırlatan Özarslaner, yaşanan yolsuzluk iddialarının ardından kendisinin AK Parti çatısı altında kalamayacağını söyledi. Özarslaner, şöyle konuştu:

"2009 yılında DSP’den, bölgemizde pek varlığı olmayan bir partiden belediye başkanı seçildim. Halkımızın bu konuda ciddi bir teveccühü oldu. İlçemizde kıt kaynaklarla bir takım hizmetler yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Belki eksiklerimiz oldu. Bu noktada da halkımızdan özür diliyor ve helallik istiyorum. Ama şunu içtenlikle söyleyebilirim ki bu memleketin tek bir kuruşunu bile yanlış yere harcamadığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. İçimiz rahat bir şekilde görevimizi tamamlayacağız.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, herhangi bir partiden aday olmadım. Yapılacak seçimlerde halkımızın daha rahat hareket edebilmesi için AK Parti’den istifa ediyorum. İstifa etmemdeki sebeplerden biri de ülkemizde son dönemde yaşanan sıkıntılardan duyduğum endişe. Bunlar ciddi sıkıntıya neden oldu bende. Demokratik tepki göstermek adına partimden istifa etmeyi uygun gördüm."

Özarslaner, istifasını partiye verdiğini ve şu anda herhangi bir siyasi oluşumda olmayacağını da bildirdi.