Barış ve Demokrasi Partili (BDP) vekillerin, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleriyle buluşmak üzere gerçekleştirdikleri Karadeniz ziyareti kapsamında gittikleri Samsun’da uğradıkları saldırılara ilişkin olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'den açıklama geldi.

Bakan Güler, açıklamasında, "Samsun’da büyük bir ihmal ya da hata görünmüyor," dedi.

Samsun'da, BDP'li vekillere yönelik saldırıların yanı sıra, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Halkevleri ve Devrimci 78’lilerin binası saatlerce saldırganlar tarafından kuşatma altına alınmış, binadakilere saldırılar yapılmıştı.

Samsun'da büyük bir ihmal ya da hata görünmediğini öne süren Güler, Sinop'taki saldırıların üzerinde ise hassasiyetle durduklarını, ihmal varsa hesabını soracaklarını söyledi.  

SAMSUN'DA NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Muammer Güler "Samsun'da ihmal yok" diyor, peki Samsun'da ne olmuştu:

-HDK heyeti, basın toplantısı yaptıktan sonra Atakum'da bulunan otele geçti. Irkçı bir grup, HDK heyetinin kaldığı otelin önüne yürümek istedi. Önleri polis tarafından kesilen yüzü maskeli grup, basın mensuplarına ve polise taşlarla saldırdı.

-Olaydan 5 gün önce TKP, Halkevleri, Devrimci 78'liler ve YSGP bürosu önüne tehdit bildirileri bırakıldı.

-Saldırıdan bir gün önce "Samsunspor" adlı bir twitter hesabından atılan mesajda, adresi belirtilerek TKP binası hedef gösterildi.

- Halkevleri, TKP ve Devrimci 78'lilerin büroları ırkçı gruplar tarafından taşlandı

-Emniyet yetkilileri saldırıya uğrayanlara "Biz sizin güvenliğinizi alamıyoruz. Siz kendi güvenliğinizi alın artık" dedi.