AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Gezi eylemleri sırasında başına gelen gaz fişeği sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 296 gün boyunca sürdürdüğü yaşam savaşını 11 Mart sabahı kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için yazdığı mesaj tepki çekti.

Tayyar, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasakları ile ilgili 'Seçim günü alkol-silah yok' başlıklı bir haberin yer aldığı gazete küpürünün fotoğrafını paylaşarak, "O zaman ekmek alır demir bilyelerle oynarlar!!" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'da Gaziantep mitinginde Berkin Elvan'ın terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu söylerek, Berkin Elvan'ın annesinin, "Oğlumu Erdoğan öldürdü" sözlerini ise, "Oğlunun mezarına o bilyeleri niye attın" diyerek eleştirmişti.

Şamil Tayyar'ın bu tweet'ine tepkiler hızla artıyor.

İşte o Tayyar'ın bu ifadesini eleştiren mesajlar:

@hale_akay : çocukluğunda misket oynarken aralarına almadılar mı seni, nedir?

@semihguvenn : Biz insansak Şamil Tayyar ne, Şamil Tayyar insansa biz neyiz? Şurası kesin ki, kesinlikle bu adamla aynı tür değiliz!

@berkanbulutbb : seçim günü seni de yasaklama şansımız olabilir mi acaba, lütfen..1 gün bile olsa seni unutmaya çok ihtiyacımız var...

@VelediEdebi : Ne kadar hata yaparsam yapayım benliğimin asla Şamil Tayyar vicdansızlığına dönüşmeyeceğini bildiğim için halen umudumu koruyorum.

@norskdark : Nasıl bir provakatörsünüz siz, halkın nabzını yükseltip kan akması için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu kadarıda pes artık. @samiltayyar27

@ATvardediler : Ekmek alıp demir bilyeyle oynamasınlar da Bilal gibi para sıfırlayıp, El Kaide ile mi takılsınlar!? @samiltayyar27

@ebruiscan : Artık net eminim.Bunlar millet sokaklara dokulsun istiyor.Vampirler, doymadilar genç kanına.İnsan misin samil tayyar?

@jpegib02 : düşünsenize bir anne de evlat diye şamil tayyar adlı bir cisim doğurmuş, onu bağrına basmış. çok garip.

 @canpolatemre : @samiltayyar27 sokakta bir çocuk görürsen elinde ekmek, cebinde misket...o çocuğun gözlerinden kork şamil kork!!!

(medyatava)