Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, ABD ve AB’den silah talep ettiklerini ancak olumlu cevap alamadıklarını söyledi. Müslim, Kobani’ye askeri yardımda  bulunulmaması halinde katliam yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avrupa’ya giden PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Reuters Haber Ajansına konuştu. 

Müslim, Avrupa ve Amerika’ya askeri yardım konusunda mesaj gönderdiklerini belirterek, ’’Mesajımıza olumsuz cevap aldık. Askeri yardım konusunda olumsuz cevap alınamamasında Kürtlerin bölgede güçlenmesini istemeyen, Türkiye’nin de  aralarında olduğu bazı ülkelerin payı olduğunu düşünüyoruz.’ dedi.

Tüm bölge halklarına büyük bir tehdit olan IŞİD’e karşı Rojava’da da direndiklerini dile getiren Müslim, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun bir parçası olmak istiyoruz. Eğer Kobanê’de IŞİD mevzilerine hava saldırısı olursa karadan daha rahat savaşma imkanımız olacak ’’

PYD Eşbaşkanı sözlerini şöyle tamamladı;

’’Kürt güçleri hiç bir yerden destek almadan Kobanê’yi tek başına savunuyor. IŞİD  Kobanê’ye girerse katliam yaşanacak, insanların başını kesecek ve herşeyi talan edecek.’’

(Bas Haber)