PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Moskova, Berlin ve Paris’teki görüşmeler ardından kısa bir süre sonra, Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliği açılacağını söyledi.

Cizre Kantonu Yasama Meclisi 43’üncü toplantısı üye çokluğuyla gerçekleşti. Toplantıya Salih Müslim de katıldı ve bölgede ve dünyada siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

ANF’nin haberine göre, toplantıda konuşan Müslim, Kürt halkının tüm güçler ve dünya devletleri ile diplomatik görüşmelerin yapıldığını, bununda Kürt halkının siyasi, askeri ve diplomatik mücadelesi ve emeği sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliklerinin birçok ülkenin başkentinde açılacağını kaydeden Salih Müslim, bu yönde önemli adımların atıldığını belirtti.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim Süleymaniye’deki özerklik yönetimine bağlı temsilciliğin açılması ardından Moskova, Berlin ve Paris’te de temsilciliklerin açılmasının diplomasileri bakımından büyük bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi ilk temsilciliğini Ağustos 2015’te Federal Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde açmıştı.