Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Washington ile IŞİD sonrasına ait herhangi bir anlaşmalarının olmadığını belirterek, Rakka operasyonu sonrasında ABD’nin Türkiye ile anlaşabileceğini söyledi.

Alman Haber Ajansı DPA’ya açıklamalarda bulunan Salih Müslim, ABD’nin Batı Kürdistan’daki varlığı ile ilgili olarak, “Şu an var olan Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar. Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. DAİŞ sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yoktur.” dedi.

Rakka operasyonu sonrasında ABD’nin kendi çıkarları için Türkiye ile anlaşacağını dile getiren Müslim, “Ama bunun için de tedbirlerimizi aldık. Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman da kendimizi koruyabiliriz” diye konuştu.

ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirten Salih Müslim, sadece İŞİD ile mücadelede uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

PYD  Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’de hiçbir zaman bağımsız bir Kürt bölgesi için savaşmadıklarını ifade eden Müslim, şöyle konuştu: “Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz. HSD geniş bir yeri özgürleştirip Suriye’de ikinci bir güç olup birçok başarı topladığında içerisinde sadece Kürt güçleri değil Arap, Süryani ve Türkmenler de vardı.”