CHP'li Birgül Ayman Güler'in 'Türklerle Kürtler eşit değildir' sözlerine tepki olarak CHP'den istifa eden Adıyaman milletvekili Salih Fırat, geçtiğimiz pazar günü AK Parti'ye katılma kararı aldığını açıklamıştı.

Fırat, bugünkü AK Parti grup toplantısında rozet takarak resmen AK Partili oldu. Başbakan Erdoğan Fırat'a rozetini bizzat kendi taktı ve üyeliğinin hayırlı olmasını diledi.

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Fırat, duygularını şöyle ifade etti:

"DOĞRU İŞLER YAPMANIN YOLU DOĞRU SİYASETTEN GEÇER"

"AK Parti'ye katılma kararı alırken çok düşündüm. Ama halkla hareket etme kararı aldığım için tercihimi böyle kullandım. Doğru işler yapmanın yolu doğru siyaset yapmaktan geçer. AK Parti ülkemizdeki militarist ülke yönetiminin hakim olduğu ülkeyi demokratik bir ülke haline getirmiştir.

"BALDIRAN ZEHRİNE ORTAK OLMAYA GELDİM"

Ülkemiz şu anda dünyanın çok önemli siyasi bir aktörü haline gelmiştir. Türkiye gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkmış gündem belirleyen bir ülke haline gelmiştir. Bir dönüşüm süreci gerçekleştirilmiştir. Kürt sorununun çözümü konusunda hükümetini riske atan, 'Gerekirse baldıran zehri içerim' diyen Başbakanımız, büyük bir cesaret ve samimiyet göstererek gövdelerini taşın altına koymuştur. Ben de bu sürece katkı sunmak için gövdemi taşın altına koymaya ve baldıran zehrine ortak olmaya geldim.

"KATILIMLAR DEVAM EDECEK"

AK Parti dönemi değişim dönüşüm dönemi olmuştur. AK Parti'ye bundan sonra da katılımların olacağını belirtmek isterim. Bu süreçte bana AK Parti içerisinde siyaset yapma imkanı sağlayan Başbakan Erdoğan'a saygılarımı sunuyorum."