Azadiya Welat gazetesinin dağıtıcısı olan 46 yaşındaki  Kadri Bağdu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semtinin Ova Mahallesi’nde bisikletle gazete dağıtan Bağdu, motosikletli iki kişinin saldırısına uğramıştı.

Başına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralan Bağdu, ambulansla Adana Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Bağdu’nun akşam saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Bağdu’nun tedavisi sürerken, polis olay yerinde 5 adet boş kovan buldu.

SALDIRI KINANDI

Bağdu’ya yönelik silahlı saldırı, özgür basın çalışanları tarafından protesto edildi.

Acıbadem Hastanesi önünde bir araya gelen basın çalışanları açıklama yaptı. Açıklamayı Azadiya Welat çalışanı İbrahim Karakaş yaptı.

Karakaş özgür basın çalışanlarının yıllardır bütün baskılara rağmen hakikatleri halka ulaştırmaya çalıştığını belirtti,

“Özelikle Kobanê eylemlerinin başlaması ile bu durumu ters yüz etmek için medyası ve bütün kurumları ile uğraşan AKP ve kontra güçlerin yandaşlarını ‘gerçeklerden taviz verilmez’ şiarı ile teşhir eden Özgür Basın çalışanları, bu güçlerin hedefi haline geldi. Bu kapsamda kimi zaman bu saldırılar polisin göz önünde gerçekleştirilirken, çoğu zaman ise polisin de içinde olduğu koordineli bir şekilde arkadaşlarımıza saldırı gerçekleştirildi.”

Karakaş, Deniz Fırat ve Mazlum Bagok’un IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini Diyarbakır’da haber takibi yapan Azadiya Welat çalışanı Bişar Durgut’un 8 yerinden bıçaklanırken, 3 gazetecinin darp edildiğini belirtti.

Son olarak Kadri Bağdu’nun, 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerinde olduğu gibi kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradığını belirten Karakaş, “Gazete dağıtımı yaptığı sırada, yanına kırmızı bir motosiklet ile yaklaşan saldırganlar, ellerinde bulunan silah ile yoldaşımıza saldırı yapmıştır. Vücuduna isabet eden kurşunlar ile ağır yaralanan yoldaşımızın durumu halen ciddiyeti koruyor” dedi. (İMC)