İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

Taksim'deki saldırıya ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sivil insanları hedef almıştır. Teröre karşı mücadelemiz sürecektir. Dünyadan da beklentimiz budur. Teröre karşı ortak hareket etmemiz lazım. Sayın Zarif'le de teröre karşı işbirliğini konuştuk" ifadelerini kullandı.

İstanbul, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz” dedi ve şöyle devam etti:

 “Terörle mücadele milli bir sorumluluktur, milli dayanışmayı, birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber karşı çıkmayı gerektirir. Bunu yaparken de amasız, fakatsız, tereddüt etmeden, herkesi, bu şiddet olaylarına, terör olaylarına, sadece terörü yapan kişilere değil onlara bunları yaptıran bütün karanlık odaklara karşı da yekvücut durmaya, tek bir yumruk halinde olmaya davet ediyoruz."