Ağrı, 1 Haziran'da yeniden seçime gidecek. BDP adayı Sakık, "12 bin Ağrılı oy kullanmadı. Onlar da bu kez sandığa gideceklerdir" dedi.

Ağrı’da 30 Mart’taki seçimlerin iptali ve 1 Haziran’da yenilenmesine yönelik karar sonrasında AKP ile BDP ’den karşılıklı sert açıklamalar geldi. BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, “Sandık sandık itiraz ettiler, 14 kez... İtiraz ettikleri sandıklar sayıldı. Sonunda tüm oyların sayımı yönünde karar alındı. 196 sandık sayılmaya başlandı, 24’üncü sandığa gelindiğinde 123 oyla öndeydik” dedi. “14 değil tek bir sayım oldu” diyen ve ‘şaibe’ iddiasında bulunan AKP'li yetkililerinden ise “Aradaki 10 fark kapandı, 6 oyla biz öndeydik” açıklaması geldi.

AKP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, ilk sayım sonuçlarına göre BDP’nin önde çıktığını ancak yeniden sayım yapıldığında açığın kapanmaya başlandığını söyledi. Ataş, “Sayımda şaibeli durumlar ortaya çıkınca seçim kurulu seçimin yenilenmesine karar verdi. Sayımda, kısıtlılığı olduğu için oy kullanma yeterliliği olmayanların oy kullandığı tespit edildi. Yine altı yırtık bir oy torbası ortaya çıktı. O torbada bağımsız bir adaya dört oy çıkmış görünüyor ama sayımda görüldü ki o oyların pusulası yok” diye konuştu. 


“Aldığımız seçimi bize vermemek için ellerinden geleni yaptılar. Ancak 1 Haziran’da onlara demokrasi dersi vereceğiz. Çok daha büyük bir farkla kazanacağız; seçimlerin ertelenmesine neden olduklarına pişman olacaklar” diyen Sakık, bu seçimde sandığa gitmeyen 12 bin Ağrı’lıya da çağrıda bulunarak, “30 Mart’ta kent dışında oldukları için oy kullanmayanların döneceklerine şahit olacaksınız. Türkiye ’nin dört bir yanında çalışmak zorunda olan binlerce Ağrılı var. Ben inanıyorum ki kent dışında oldukları için oy kullanmayan vatandaşlarımızın büyük bir kısmı 1 Haziran için geri dönecekler. Çünkü, seçimlerin hileyle elimizden alınmak istenmesi insanlarımızın onurunu zedeledi” dedi.