TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken başlayan "Kürdistan" tartışması sırasında BDP'li Sırrı Sakık kürsüye geldi. Sakık, “Kürdistan sözüne alışın bu bir gerçek” dedi. Sakık’ın, konuşması sırasında kendisine laf atan AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a “Otur yerine acısının keyfini çıkaran kadın” diye seslenmesi tepkilere neden oldu.

ANNELİĞİN İDEOLOJİSİ YOK

Sakık'ın sözleri üzerine AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, basın toplantısı düzenledi. TBMM’de bazı AKP’li kadın milletvekillerinin de katıldığı toplantıda Eronat şöyle konuştu:

“Meclis’te çok elim bir cümle sarf edildi. Bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildi. Ben yola bir anne olarak çıktım. İstedim ki; çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Çocuklar babasız kalmasın. Bu mücadeleyle yola çıktım. Anneliğin ideolojisi yok. Ne yapsaydım yani? Evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ben mücadele yolunu seçtim. Çözüm için, anneler için, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

EVLAT ÖLÜMLERİ ÜZERİNDEN Mİ SİYASET YAPACAĞIZ?

Oya Eronat, Sakık’ın da evladını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, “Biz evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız. Bu cümleyi hiç duymamış olayım. Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattır. Ben bütün evlatlar için üzülürüm” karşılığını verdi. (Radikal)