Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı'na katıldı. Burada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Şahin, "Kürt vatandaşlarımız 1925'ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı" dedi.

Şahin, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorusu üzerine, ana dili farklı grupların dışlanması nedeniyle ülkeye bağlılıklarının zayıfladığını söylerken, asıl tehlikenin ülkeye bağlılığın zayıflaması olduğuna işaret ederek, "Bu ülkede yaşayan 76 milyonun ülkemize bağlılıklarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Güçlendirmezseniz tehlike ortaya çıkar" dedi.

Şahin, "Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925'ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı" diyen Şahin, "Bu ülkede Kürt diye bir ırk yoktur' gibi değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin geldiği noktada farklı etnikteki vatandaşlarımızın kültürlerini özgürce yaşamalarını sağlamak gerekir ancak önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır" şeklinde konuştu.