Merkez sağda ittifak görüşmeleri karşılıklı açıklamalarla sürüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın "İttifak için tek çatı SP'dir" sözlerinin ardından Demokrat Parti'den ittifak beklentisini suya düşüren bir açıklama geldi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''İttifak talepleri oldu, değerlendiriyoruz, görüşmeler devam ediyor. Ama çatı Demokrat Partidir. Başka çatı söz konusu değildir'' dedi.

İttifak görüşmelerini sürdüren Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener ise yaptığı son açıklamada çatı için Saadet Partisi'ni kabul ettiklerini açıkladı.

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir'e gelen Zeybek, Adnan Menderes Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Burada seçim ittifakına yönelik soruları yanıtlayan Zeybek, ittifak arayışı peşinde olmadıklarını söyledi. Zeybek, ''Biz milletimizle ittifak yapmak üzere yola çıktık. Yeni değil, yeniden Demokrat Parti olarak halkımızın huzuruna çıktık'' dedi.

Hangi partinin çatısı altında ittifak yapabilecekleri yönündeki soruya Zeybek, şu karşılığı verdi:

''Hedefimiz bu seçimde hükümeti kurmak, gelecek seçimde de tek başımıza iktidara gelmek. İttifak talepleri oldu, değerlendiriyoruz, görüşmeler devam ediyor. Ama çatı Demokrat Partidir. Başka çatı söz konusu değildir. Koalisyonu oluşturacak ittifaka 'hayır' demeyiz. Şu anda görüşmeler temel ve duvar üzerinde devam ediyor. Çatıya sıra gelmedi ama çatı Demokrat Partidir.''

ŞENER'DEN SAADET'E ONAY

Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener ise Konya'daki Selçuk Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. 12 Haziran seçimlerinde iktidara güçlü bir alternatif gerektiğini, bunun için ittifak çalışmaları yaptıklarını anlatan Şener şunları söyledi:

"Türkiye Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde vatandaşın önüne güçlü bir alternatif koymak amacıyla diğer siyasi partilerle görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu bağlamda özellikle Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile görüşmelerimiz sürüyor. Güçlü bir alternatifin çıkması için çabalarımız devam ediyor. Bu konuda Türkiye Partisi olarak Saadet Partisinin ittifakın çatısı olabileceği kanaatindeyiz. Güçlü bir seçim kampanyası yürütülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Sürekli seçmenlerin önünde olacağız. Bu ittifakın bir iktidar alternatifi olması için çabalarımız devam edecek.''

İnternethaber