Geçtiğimiz günlerde yazar Ahmet Hakan sabahın 5’inde karakola götürülmüştü. Olayı köşesinden şöyle anlatmıştı: “Hakkımda “yakalama kararı” verilen dava, Cem Uzan'ın bana açtığı davaymış. Ben o davada ifade vermişim, “yakalama emri” kaldırılmış, hatta davadan beraat etmişim. Ancak buna rağmen mekanizma işlememiş ve adım kayıtlarda “aranan şahıs” olarak geçmeye devam etmiş. Falan... Filan... Demokrasinin meşhur bir tarifi vardır: ‘Sabahın beşinde kapı çalındığında gelenin polis değil de sütçü olduğundan emin olunan rejime demokrasi denir’.”

Kılçdaroğlu konuşmasında bu olaya da gönderme yaparak, “CHP iktidarında sabahın 5’inde kapıya polis dayanmayacak. Sütçü gelip çocuğa süt getirdim diyecek” dedi.

UZAN’IN MAZOT SÖYLEMİNİ HATIRLATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''12 Hazirana az kaldı, beraber olacağız, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu otobüsün üzerinde konuşma yaptığı meydanı terkederken kaza tehlikesi yaşadı. Şehir enerji hattını son anda farkeden Kılıçdaroğlu ve yanındakiler eğilerek bir kazanın önüne geçti.

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş İstasyon Meydanı’nda "Çiftçilerimiz rahat bir nefes alsın diye bir ıslık da sen çal" sloganlı mitingde hükümetin Türkiye’de çiftçiye 5 milyar destek verirken 6 milyar vergi almasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Mazot oldu 3,5 lira ama ben size söz veriyorum, mazotu yarıya indireceğiz 1,5 lira yapacağız. Biliyorum Recep Bey 'kaynağı nereden bulacaksın' diye soracak. Biz para nasıl toplanır kimden nasıl toplanır halk için nasıl harcanır çok iyi biliriz bizim eğitimimiz buna yeter." dedi. Mitingde "Tarlaya ektik soğan, bize hesap ver Erdoğan" pankartı açılırken Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Aytun Çıray da, mitingde CHP’ye katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tarım Mitingi için geldiği Ödemiş’te halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İzmir’den Ödemiş’e giden konvoyun önü sık sık vatandaşlar tarafından kesilirken, Tire’deki süt üreticileri konvoyu engelleyip 200 litreye yakın sütü yere döktü.
Kemal Kılıçdaroğlu, miting konuşmasında Ödemiş’i seçme gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:
“'Köylü Milletin Efendisidir' dendiği zaman ilk akla gelen yer Ödemiş’tir. Ödemiş efeler diyarıdır. Alın teri döktü emek verdi ürünü aldı ama hak ettiği parayı alamadı. Buna kendilerine ak diyenler engel oldular. Onun için dedik ki Ödemiş’e gidelim üreticiyle köylüyle beraber olalım, onların dertlerini dile getirelim. Bunun için Ödemiş’te tarım mitingi yapıyoruz.”

Ödemiş’in Türkiye tarımında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu ilçede bereketli topraklar, güneş ve çalışkan çiftçiler olduğunu ancak çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Bir dönem pamuk bu bölgenin önemli bir tarım ürünüydü. Menderes Havzası pamuk ekerdi. Şimdi pamuğu dışarıdan getiriyoruz. Bizim besicilerimiz düşünmeyecek mi? Bu ülkede üretici var çalışıyor niye dışarıdan getiriyorlar? Bu milletin alın teri niye verilmiyor? Çünkü onlar ceplerini düşünüyor halkı değil, çiftçi bu ülkenin çimentosuysa o çimentonun dokusu AKP tarafından bozulmuştur. Kendilerine ak diyen ‘Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’ tarafından bozulmuştur” dedi.

Dünyanın en pahalı gübresi, mazotu ve elektriğinin Türk çiftçilerine verildiğini öne süren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Çiftçiye 5 milyar lira destek verdiler, çiftçiden 6 milyar lira vergi aldılar. Dışarıdan ithal edilen tarım ürünlerine ise 20 milyar lira verdiler. O 20 milyar lira bizim ülkemizin çiftçisine verilseydi, bu ülkenin çiftçisi bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı beslerdi. Dünyanın en pahalı gübresi, mazoto elektriği bizim çiftçiye veriliyor ama ürünü dünyanın en ucuz ürünüdür.”

"SABAHIN BEŞİNDE POLİS DEĞİL SÜTÇÜ GELECEK"
Süt üreticilerinin Tire’de yaptıkları eyleme de değinen Kılıçdaroğlu, “Su mu pahalı süt mü” diye sorup “su” cevabı alınca,“Su Allah’ın suyudur. Ama süt öyle mi? Besleyeceksiniz yetiştireceksiniz sonra su sütten daha pahalı olacak. Bu yapıyı tersine çevireceğiz. Buna inanmanızı istiyorum. CHP iktidarında sabahın 5’inde kapıya polis dayanmayacak. Sütçü gelip çocuğa süt getirdim diyecek.

“MAZOT 1,5 LİRA OLACAK
Mücadelemize az kaldı. Recep Bey seçimlere girmeden önce mazottaki ÖTV’yi kaldıracağını söylemişti. Ama kaldırmadı. Mazot oldu 3,5 lira ama ben size söz veriyorum, mazotu yarıya indireceğiz 1,5 lira yapacağız. Biliyorum Recep Bey 'kaynağı nereden bulacaksın' diye soracak. Biz para nasıl toplanır kimden nasıl toplanır halk için nasıl harcanır çok iyi biliriz bizim eğitimimiz buna yeter."

“YEŞİL KART İPTAL EDİLMEYECEK”
Yoksulluğu tarihe gömeceklerini yineleyen Kılıçdaroğlu “Aile sigortası getireceğiz dedik, korkmaya başladılar. Ne düşünürse düşünsün aile sigortasını getireceğiz kadının banka hesabına her ay 600 lira yatıracağız. Biz bunu söyledik hemen 'aile sigortası gelecek, yeşil kart iptal edilecek' dediler. Buradan söylüyorum Recep Bey de tüm bakanları da duysun yeşil kart iptal edilmeyecek 600 lira da verilecek” dedi.

AKIMA KAPILACAKTI
Bu arada Kılıçdaroğlu otobüsün üzerinde meydanı terkederken kaza tehlikesi yaşadı. Şehir enerji hattını son anda farkeden Kılıçdaroğlu ve yanındakiler eğilerek bir kazanın önüne geçti.

"ÖN SEÇİM" PANKARTLARI TAŞINDI
CHP'de milletvekili aday listesinin ön seçimle belirlenmesini isteyenler, “Halkın iktidarı için önseçim”, “İzmir önseçim istiyor”, “Sayın genel başkan sizi dinliyor izliyoruz İzmir’de önseçim istiyoruz” gibi sloganlar yazılan pankart ve dövizlerle seslerini Kemal Kılıçdaroğlu'na duyurmaya çalıştı.
Mitingde göze çarpan diğer pankartlarda ise “İthalata para çiftçiye azar”, “Recep Bey angusunu al başına çal”, “Recep Bey iktidar oldu mutluluk bozuldu”, "Mübarek Erdoğan sen sadece Mübarek değil aynı zamanda bir Kaddafi, bir Binalisin”, “Tarlaya ektik soğan bize hesap ver Erdoğan”
sloganları yer alıyordu.