Partilerin bayramlaşma ziyaretlerinde çarpıcı gelişme yaşandı. AK Parti'yi ziyaret eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş hükümetin Suriye ve Beşar Esad politikalarını değerlendirdikten sonra “Büyüklerin bir sözü var, ‘bükemediğin kolu artık sıkacaksın’, başka çare yok. Barış yollarını aramak lazım, bu böyle giderse devamlı Türkiye kan kaybeder” dedi.

Ziyarette konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, şu anda Türkiye’nin esas sıkıntısının 2 milyona yakın Suriyeli mülteciler olduğunu, bu konuda Birleşmiş Milletler’in hiçbir katkıda bulunmadığını, her ortamda da en büyük destekçinin ABD olduğuna dair yalan haberler yapıldığını söyledi.

Suriyelilerin bir şekilde vatanlarına gönderilmesi gerektiğini ifade eden Erbaş, IŞİD ile mücadelede koalisyon güçlerinin asker göndermeyeceğini, Türkiye’nin de koalisyona girmemesinin doğru olduğunu söyledi.

‘BÜKEMEDİĞİN KOLU ARTIK SIKACAKSIN’

Erbaş, “Tampon bölge meselesi Türkiye’nin meselesi, uçuşa yasak bölge de Türkiye’nin meselesi. Türkiye’nin bütün sorunu 2 milyon mülteciyi bir şekilde anavatanlarına göndermektir. Bunlar nasıl ikna edilecek, nasıl gönderilecek? Ya Esad ile… Büyüklerin bir sözü var, ‘bükemediğin kolu artık sıkacaksın’, başka çare yok. Barış yollarını aramak lazım, bu böyle giderse devamlı Türkiye kan kaybeder. Hiçbir ülke bizimki kadar bu konuda sıkıntılı değil” dedi.

“SINIRLARIMIZ ARTIK YOL GEÇEN HANINI GEÇTİ”

SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fethullah Erbaş beraberindeki heyetle MHP Genel Merkezi'ne gelerek MHP'lilerle de bayramlaştı.

Fethullah Erbaş, burada da gündemde IŞİD ve tezkere konuları olduğunu belirtti ve hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Türkiye’de 2 milyonun üzerinde göçmen bulunduğunu belirten Erbaş, "Bu göçmen kardeşlerimize sonuna kadar kapılarımız açık. Bir gün, iki gün içinde 130-140 bin kişi daha geldi. Sınırlarımız artık yol geçen hanını geçti. Benim belediye başkanlığı dönemimde Saddam’ın bir baskısından dolayı oradaki kardeşlerimiz Türkiye’ye giriş yapmak istedi. 300-350 bin kişilik bir nüfus Şemdinli’den Şırnak’a kadar sınırda kaldı Rahmetli Turgut Özal almadı içeri. Sonra Saddam’la anlaşıp tekrar onları 3 ay içinde geri gönderdi.

Ama biz, Birleşmiş Milletler daimi üyelerinden 2’sinin veto ettiği bir durumda Suriye ile savaşamayız. Savaşmaya kalkarsak ne BM’yi arkamıza alabiliyoruz ne de NATO’yu. Onun için oraya girme şansımız yok. Kangrene dönüştü, artık devamlı göç alıyoruz" diye konuştu.

"POLİTİKASIZLIK VAR"

Bir müddet sonra Suriye’nin tüm nüfusunun Türkiye’ye alınması durumunda hükümetin ‘tamam gelsinler bizim halkımız misafirperverdir’ diyeceğini savunan Erbaş, "Tabii maliyetleri kendilerinin ifadesi ile 4.5-5 milyara dayandı. Türkiye’nin dış borcu hızla artıyor. Şu anda vadesi gelmiş borçları ödemek için büyük bir çaba sarf ediliyor yine borç borçla kapatılıyor. Halkımız hakikaten misafirperverdir. Ama bazı sosyal patlamalar da oluyor Gaziantep’te, Şanlıurfa’da ve İstanbul’da.

200 bin kişilik bir şehre 200 bin de göç giriyor. Sıkıntılı bir durum var. Bunu çözmenin yollarına gitmektense durumu devam ettirmeye çalışıyorlar. Hükümete onu söylemeye çalışıyoruz ama onlar ‘Türkiye insanı misafirperverdir gelsinler’ diyor, millet de geliyor” şeklinde konuştu.

Sonucun belli olduğunu Suriye’nin tüm nüfusunun Türkiye’ye gireceğini ve ülkenin tamamen boş arazi olarak bırakılacağı kaydeden Erbaş, “Artık kime hazırlıyorlar bilmiyoruz. Yani politikasızlık var" dedi.