Necmettin Erbakan’ın hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi’nin yeni lideri Mustafa Kamalak oldu.

 

ANKARA-Saadet Partisi'nde yapılacak olan kongreye kadar Genel Başkanlığına Mustafa Kamalak seçildi.

Saadet Partisi genel merkez binasının önünde partisinin Genel İdare Kurulu (GİK)toplantısının ardından basına açıklama yapan Kamalak, sabah saat 10.00'dan itibaren arkadaşları ile toplantı halinde olduklarını söyledi.

Toplantının ardından, yapılacak kongreye kadar Genel Başkanlık görevinin kendisine verildiğini bildiren Kamalak, ''Kongreye kadar, müzakereler sonucunda Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçildim'' dedi.

Kongreye kadar Saadet Partisi genel başkanlığına seçilen Mustafa Kamalak, diğer partilerle ittifak görüşmelerine ilişkin, ''Bütün işlerimiz hocamızdan emanet olduğu üzere daha hızlı bir şekilde aksatmadan hatta daha da ileri götürülerek sürdürülecektir. Burada ölçü milletimizin menfaatidir'' dedi.

SORULAR

Kamalak, diğer partilerle yürütüldüğü belirtilen ittifak görüşmelerine ilişkin de ''Biz bütün insanları kardeş bildiğimiz gibi partileri de kardeş biliyoruz. Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız'' dedi.

Merhum Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın sürdürdüğü ittifak görüşmelerine devam edip etmeyeceklerini soran gazeteceye Kamalak, ''Bütün işlerimiz hocamızdan emanet olduğu üzere daha hızlı bir şekilde aksatmadan hatta daha da ileri götürülerek sürdürülecektir. Burada ölçü, milletimizin menfaatidir'' yanıtını verdi.

MUSTAFA KAMALAK KİMDİR?
1948 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Kamalak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Kurucu Dekanlığı ile 20. ve 21. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Kamalak, Erbakan'ın vefatı sonraıs Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. Kamalak, evli ve 2 çocuk babası...

GAZETEPORT