Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) 7 Haziran seçimlerinde ittifak yaparak birlikte girmek için el sıkıştı. Nihai kararın henüz verilmediğini altını çizen Kamalak ve Destici, ittifak konusunu parti tabanlarının onayına sunacaklarını kaydetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, “Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partimiz bir annenin iki oğludur. Özü itibariyle bizler kardeşleriz” derken BBP Genel Başkanı Destici, “Bu çabalarımız inşallah hayırlı neticeler verir” dedi.

Kamuoyunda bir süredir dillendirilen Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) ittifak yaparak 7 Haziran Genel Seçimleri’ne birlikte gireceği iddiasının ilk somut adımı atıldı. BBP Genel Merkezi’ne gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir süre görüştü. Sonrasında ortak basın açıklamasında bulunan iki lider ittifak konusunda çalışmaların devam ettiğini aktarırken nihai kararın henüz verilmediğinin altını çizdi.

Bugun.com.tr sitesinde yer alan habere göre, parti teşkilatlarının onayına sunulacak ittifak konusunda bir takım teknik mevzunun ele alınacağı öğrenildi. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesine günler kala iki parti genel başkanları bir araya geldi. Müzakere edilen ve henüz netlik kazanmayan konuların başında ise hangi partinin çatısı altında seçime girileceği olduğu ifade edildi.

‘SAADET İLE BBP BİR ANNENİN İKİ OĞLUDUR’

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ortak basın açıklamasında, “Aslında Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partimiz bir annenin iki oğludur. Özü itibariyle bizler kardeşleriz. Türkiye'de hepimizin ortak vatanı.” diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise “Saadet Partimiz ile başından beri hep bir diyalog içerisinde olduk. Görüş alış verişi içerisinde olduk. İster Türkiye’nin demokratikleşme süreçlerinde, anayasa yapım sürecinde, ister referandum sürecinde, kritik meselelerde hep istişare ettik. Hep uzlaşmacı, birleştirici bir dil ve üslup kullandık.” dedi.