Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne, ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde yaşananların, hukuk ve ülke adına endişe yarattığını savunan Karamollaoğlu,"Parti olarak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu'nun demokratik bir tercihi olarak görüyoruz. Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece kınanacak bir adım olarak değerlendirmiyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını değerlendiren Karamollaoğlu, "Elbette hukuk karşısında herkes eşittir. Herhangi bir suç işlenmişse hukuk kuralları içerisinde bunun hesabı sorulmalıdır. Bundan kimsenin şüphesi olamaz, olmamalıdır." diye konuştu.

Karamollaoğlu, "Damatlar tartışması bunlardan biri. Günlerdir 'o damat niye alındı, bu damat niye bırakıldı?' tartışmasını yaşıyoruz. Asıl mesele damat, yeğen, dayı meselesi değildir. Ahmet'in alınması ya da Mehmet'in bırakılması da değildir. Adaletin nasıl tecelli ettiği ve edeceğidir." dedi.

'DEVLETLER LUTÜFLA DEĞİL KURALLA YÖNETİLİR'

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin, "Yasal yollardan gidişiniz şu anki hükümetimizin bir inceliği, lütfudur" açıklamasını değerlendiren Karamollaoğlu, “Devletler lütuflarla değil, kurallarla yönetilir” dedi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Saadet Partisi olarak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu'nun demokratik bir tercihi olarak görüyoruz. Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece kınanacak bir adım olarak da değerlendirmiyoruz. Ancak bu yürüyüş bahane edilerek toplumda yeni çatlaklar oluşmaması için herkesin azami gayreti göstermesi gerektiğine de vurgu yapıyoruz. Halkımız arasında yeni çatlakların oluşmasına neden olacak her türlü üslup ve tavırdan özenle kaçınmalıyız. Bu konuda en özenli olması gereken kurum siyasettir. Kimse unutmasın ki devletler lütuflarla değil, kurallarla yönetilir. Bu kurallar da yasalardır.

MANİSA’DA ZEHİRLENEN ASKERLER

Manisa'da askeri kışladaki gıda zehirlenmesine değinen Karamollaoğlu, "Bu tür vakalar son dönemde neden arttı? İddia edildiği gibi firma iktidara yakın birileri tarafından mı korunuyor?" sorularının şüpheye yer bırakmayacak şekilde cevaplanmasının elzem olduğunu söyledi.