İki kardeşi, eniştesi ve babasının "emanetçilerine" miras davası açan Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan, babasının gizli servetini kalem kalem ortaya koydu. İddialarına tanık olarak da Saadet Partisi’nin iki ağır topu Oğuzhan Asiltürk ve Recai Kutan'ı gösteren Zeynep Erbakan, "Yalıya eniştem, paraya iki kardeşim el koydu" dedi.

 

Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre, Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kızı Zeynep Erbakan, iki önemli girişimde bulundu. Zeynep Erbakan, avukatı aracılığıyla 6 Mart’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Zeynep Erbakan, kardeşleri Elif Erbakan Altınöz ve Fatih Erbakan ile Elif Erbakan Altınöz’ün eşi Mehmet Altınöz’ün yanı sıra Beşir Darçın, Adnan Simit, Ali Vural ve Osman Akgün’ün babasına ait mal varlığını kendisinden gizleyerek “miras kaçırdıklarını” iddia etti.

 

Şikayetçi olduğu kardeşleri ve diğer şüpheliler hakkında “güveni kötüye kullanma ve hakkı olmayan yere tecavüz” suçlarından dava açılmasını isteyen Zeynep Erbakan’ın babasının ölümünden sonra Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak babası Necmettin Erbakan’ın “gerçek mal varlığının” tespit edilmesini istediği de ortaya çıktı. Zeynep Erbakan’ın suç duyurusunda, bir dönem babası Necmettin Erbakan ile ilgili gündeme getirilen “emanetçiler vasıtasıyla bazı şirketlere ve gayrimenkullere” sahip olduğu iddialarını da doğrulayan ifadeler kullanması dikkat çekti. Üç kardeşin büyüğü olan Zeynep Erbakan’ın savcılığa verdiği suç duyurusunda şu iddialar dile getirildi:

 

'BİR YIL İÇİNDE MAL VARLIKLARI ARTTI'

Erbakan’ın vefatının ardından geçen süre zarfında şüpheliler, Zeynep Erbakan’a intikal ettirilenler haricinde mirasla edindikleri veya müteveffadan kendilerine geçirilen herhangi bir mal varlığı bulunmadığını iddia etmelerine rağmen ciddi birtakım gayrimenkullerin tapuda adlarına kaydedildiği ve bankalardaki nakdi varlıklarının arttığı duyumları alınmıştır. Erbakan’ın vefatından önceki bir yıl içinde şüphelilerden olan Elif Erbakan Altınöz, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz’ün banka hesaplarında ciddi artışlar olduğu ve mal varlıkları süratle artmasının hiçbir makul açıklamasını yapamamış oldukları aile meclislerinde ifade edilmiştir.

 

Erbakan mal varlığını güvendiği şahıslar üzerinde muhafaza etmiştir. Ancak gerektiğinde emin kişi olarak onun adına onun mal varlığını kontrol eden şüphelilerin, vefatından sonra bu mal varlığı değerlerini üzerlerine geçirdiklerine ve tasarrufta bulunduklarına dair müvekkile somut bilgiler gelmektedir. Mehmet Altınöz’ün (damadı) Elif Erbakan Altınöz ile evliliği sonrasında yıllar içerisindeki vergi beyannamelerinin ve mal varlığı artışı dikkat çekmiştir. Mehmet Altınöz’ün 2010 yılı sonu ve 2011 yılı içerisinde bankalarda 10 milyon TL’nin üzerinde nakdi varlığı kontrol etmeye başladığı ve bazı gayrimenkulleri tapuda adına kaydettirdiği yönünde bilgiler gelmekte.

 

'DAMADIN ÜZERİNDE YALI'

Bariz bir kanıt da Mehmet Altınöz’ün üzerine intikal eden İstanbul ilindeki değeri hayli yüksek Boğaz yalısıdır. Bu gayrimenkulün Mehmet Altınöz’e devri sırasında hiçbir bedel ödenmemiş ve eski sahiplerine ödeme intikal ettirilmemiştir. Bu yalı, dolaylı bir şekilde Erbakan’ın hissedarı olduğu Öztay Tekstil Konfeksiyon Sanayi Pazarlama AŞ adına kayıtlı iken hiçbir bedel ödenmeksizin Altınöz’e intikal ettirilmiştir. Bunu Beşir Darçın bilmektedir. Altınöz’ün bu yalıyı kendi mal varlığı veya ticari kazancı ile alamayacağı ve bu kapsamda anılan tasarrufun şaibeli olduğu açıktır. Bu tür bir gelire ilişkin beyan da hiç yoktur. Zeynep Erbakan'ın suçladığı kardeşi Fatih Erbakan ise, ‘Her şeyin üçte biri ablamın, onun hakkını yemeyiz’ dedi. (Vatan)