Bakanlar Kurulu’nu 19 Ocak’ta sarayda toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Mart’ta kabineye bir kez daha başkanlık edeceğini duyurdu.

Süleyman Şah türbesi ve saygı karakolunun tahliyesini değerlendiren Erdoğan, “Bu asla bir geri çekilme değildir. Yapılan iş sadece görevli askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir taşıma işlemidir” diye konuştu.

Türkiye’nin bu operasyonla, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından feragat etmediğini savunan Erdoğan, “Biz bu oyunları bozarken, içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri çok üzücüdür, çok düşündürücüdür” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca 9 Mart 2015 Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nu cumhurbaşkanlığı sarayında toplayacağını söyledi. Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısının ilki 19 Ocak’ta gerçekleştirilmişti. Tartışılan toplantının ardından 'Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır' ve 'Saraydaki toplantılar rutin olmayacak' yorumları yapılmıştı.