Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen 'dağa çıkarılan çocuklar' iddialarıyla ilgili olarak HDP ve BDP'yi hedefine almış ve "Çocuklar serbest bırakılmazsa B ve C planlarını devreye sokacağız" tehdidinde bulunmuştu.

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır da Başbakan Erdoğan'ın muhtemel "B planı"nı bugünkü köşesine taşıdı.

Çakır'a göre, çocukların serbest bırakılması için PKK lideri Abdullah Öcalan'ın talimatı bekleniyor.

İşte Çakır'ın bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm:

Dağa götürülen çocuklar

Türkiye bir süredir, dağa götürülen çocuklarını geri almak için Diyarbakır'da eylem yapan aileleri konuşuyor. Öncelikle aileleri tebrik etmek, ardından, her ne kadar ilk bakışta çözüm sürecinin aleyhine gözüküyor olsa da, bu eylemin sürecin yarattığı pozitif atmosfer sayesinde mümkün olabildiğini kabul etmek lazım.

Eylem özellikle Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesiyle, önce AKP ile HDP/BDP, peşinden muhalefet partilerini kapsayan bir siyasi polemik konusu oldu ki tartışmaların düzeyi ve gelişim seyri Kürt sorunundaki normalleşmeye işaret ediyor.

Çocukların durumuna gelince: Eğer birkaç gün içinde BDP/HDP ile İmralı arasında bir formül geliştirilemezse, hafta sonu yapılması beklenen İmralı ziyaretinde Öcalan'ın parti yöneticilerine çocukların evlerine dönmesi için talimat vermesi kuvvetle muhtemel. Ki Başbakan Erdoğan'ın “B planı” derken bunu kastettiğini düşünüyorum.

Yazının tamamımını okumak için tıklayınız..