Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Diyarbakır mitingini takip eden gazeteci-yazar Ruşen Çakır izlenimlerini CNN Türk’e değerlendirdi. Çakır, "2004’ten bu yana Recep Tayyip Erdoğan’ı İstasyon Meydanı’nda yanılmıyorsam 6 kere izledim. En son cumhurbaşkanı olmadan önceki yerel seçimlerde de izlemiştim. Bu gördüğüm en zayıf mitingti" değerlendirmesinde bulundu.

Çakır'ın izlenimleri şöyle:

"Ben 2004’ten bu yana Recep Tayyip Erdoğan’ı İstasyon Meydanı’nda yanılmıyorsam 6 kere izledim. En son cumhurbaşkanı olmadan önceki yerel seçimlerde de izlemiştim. Bu gördüğüm en zayıf mitingti. Miting diyorum çünkü miting havasındaydı. Ve büyük ölçüde de cumhurbaşkanı halka hitap ettiği yerlerde herkese eşit mesafede olduğunu söylüyor ama muhalefeti sürekli eleştiriyor, suçlamalarda bulunuyor.

Diyarbakır’da CHP ve MHP’nin aleyhine hiç bir şey söylemedi. Hatta bir yerde Çanakkale belediye başkanı kendisini karşılamış olduğu için ondan övgüyle bahsetti. Sadece ve sadece HDP’ye yönelik şeyler söyledi ve çok din ağırlıklı baştan aşağıya din konusu üzerine yaptı konuşmasını. Kürt oylarını din temeliyle HDP’den uzak tutmaya çalıştı ve şunu da açık söyleyeyim izlediğim Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında bu kadar çok ‘Kürt’ dediğini hatırlamıyorum.

Çözüm süreci konusundaki o sert çıkışlarını biraz daha yumuşatmıştı. Mesela Batman’da dile getirdiği PKK’ya yönelik zerdüştlük meselesini Diyarbakır’da söylemedi. Gördüğüm kadarıyla güney doğuda iktidar partisi için işler pek parlak gitmiyor. Cumhurbaşkanı’nın buna müdahale ettiğini düşünebilir."