Rusya’da bulunan Kürt kurum ve parti temsilcileri Rusya Parlamentosu Duma Eğitim Komitesi Başkanı ve Rusya Komünist Partisi başkan yardımcısı İvan Melnikov ile bir görüşme geçekleştirdi. Gerçekleşen görüşmeye Kürt heyeti adına, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyesi Selahettin Soro, Rusya Federasyonu Kültür Otonomisi başkanı Ferhat Patiyev ile Demokratik Birlik Partisi Rusya temsilcisi Abdüsselam Ali katıldı.

RUSYA: PKK’Yİ ORTADOĞU’DA ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLARAK GÖRÜYORUZ

Görüşmede Kobani’deki son durum hakkında Duma temsilcisi Melnikov’a bilgi veren Kürt heyeti yaşanan durumlara dair önerilerini de Parlamento Başkan yardımcısına iletti.

ANF'de yer alan habere göre, heyeti kabul eden Melnikov’da konuşmasında Rusya Komünist Partisinin Kobani'de yaşanan durum ve Kürt Halkının direnişini takip ettiklerinin söyledi. Melnîkov "Komünist Partisi'nin PKK’yi Ortadoğu’nun önemli güçlerinden biri olarak gördüğünü" söyledi ve "Kürt Özgürlük hareketine desteklerini açıkladı". Parlamento birinci başkan yardımcısı Partilerinin, Özgürlük hareketi ile ilişkilerini geliştirerek Kürt Halkına desteklerinin artırmak istediklerini söyledi.

KANTONLARIN TANINMASI İÇİN PARLAMENTOYA RESMİ OLARAK ÖNERİ

Rojava'daki Kantonların resmi olarak tanınmasının önemi konusunda bilgi veren heyet, Afrin, Kobanê ve Cızire Kantonlarının tanınmasını Rusya Parlamentosu Duma’ya resmi olarak önerdi. Heyet resmi olarak tanınmanın Rusya ve Ortadoğu’da yaşayan Kürt Halkı açısından gerekliliğini anlattı.

İvan İvanoviç Melnikov’da yapılan bu öneriyi partisine götüreceğini ve Kantonların tanınması için bir formül yaratma konusunda çalışma başlatacaklarını dile getirdi.