Rusya'nın başkenti Moskova'daki Rojava Temsilciliği Başkanı Rodi Osman, Suriyeli Kürtlerin, IŞİD'in kalelerinden biri olan Rakka kentini Türkiye'nin desteği olmadan özgürleştirebileceğini ifade etti.

Sputnik'e konuşan Rodi Osman, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona Rakka'yı kendi başımıza, kimsenin desteğini almadan özgürleştirebileceğimizi bildirdik. IŞİD'e karşı yürüttüğümüz mücadele, anavatanımızın bölgelerini kurtarabileceğimizin kanıtıdır" dedi.

Osman, Rojava'nın Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olmadığını, Ankara'nın yardımının durumu karmaşık hale getireceğini savundu.

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) bir yetkili geçen hafta yaptığı açıklamada, DSG'nin Rakka'nın kuzeydoğusuna sadece yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade etmişti.

Rakka'ya operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, "Doğuya yönelerek Münbiç ve Rakka'da eğer koalisyon güçleri ile müşterek adımı atarsak, bu müşterek adımla birlikte de terörden arındırılmış bu güvenli bölgeye, özellikle ağırlıklı olarak Arap kardeşlerimiz, Türkmenler yerleşme imkanını bulacaktır" demişti.