Independent Gazetesi'nin kıdemli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk Agos Gazetesi'ne röportaj verdi... Türkiye'nin bir pazar yeri haline geldiğini belirten Fisk, "Türkiye Suriyeliler tarafından değil ama Suriye tarafından işgal edildi" diyor.

Türkiye'nin bir pazar yeri haline geldiğini belirten Fisk, bu açıdan bakınca Türkiye'nin Suriye savaşına girip girmeyeceği gibi sorulardan daha önemli bir mesele olduğunu söylüyor: "Bence asıl Suriye, Türkiye'ye nüfuz etmeye başladı. Suruç bunun bir örneği. Türkiye bu açıdan Suriyeliler tarafından değil ama, Suriye savaşı tarafından işgal edildi. Tam tersi değil" ifadelerini kullandı...

Türkiye'nin 80'li yıllardaki Pakistan'ın yozlaşmış ve zavallı haline benzediğini söyleyen Independent muhabiri" , "Pakistan, Afganistan'a karşı savaşta kullanıldı, Türkiye de Suriye'ye karşı savaşta kullanılıyor. Türkiye için de asıl tehlike bu. IŞİD değil, Kürtler değil, asıl tehlike kullanılıyor olması. " sözlerini sarfetti..

Kürt sorununun 1'ci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkmasında batının payı olduğunu belirterek "Lübnan'ı, 1'ci dünya savaşı sonrasında yarattık. Fakat Kürtler, Ermeniler ve Filistinliler ya da bir devlet talep eden ve kötü muamele gören halkların sınırları olmadı. İşte bu yüzden Kürt meseleniz var" dedi. (AGOS)