Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin 5. Toplantısı’na katılmak için bugün Türkiye’ye geliyor.

Beraberindeki heyetle öğle saatlerinde Ankara’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek Putin, Anıtkabir’i ziyaret edecek. Putin için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardından, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa görüşecek.

Daha sonra, Türkiye ile Rusya’nın ilişkilerini güçlendirmek amacıyla 2010 yılında kurulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) beşinci toplantısı yapılacak.

“Yıllık Zirve” anlamına gelen bu etkinliğe, iki devletin liderleri başkanlık yapacak. İşbirliğinin en yoğun olduğu konulardan sorumlu bakanlar ve bürokratlar da konsey toplantısında yer alacak. “İkili ticari ilişkiler, enerji işbirliği, siyasi diyalog ve bölgesel konular” ÜDİK’in gündemindeki ana başlıklar olacak. 

'YALNIZLIKLAR ZİRVESİ'


BBC, Putin'in Türkiye ziyaretini 'değerli yalnızlıklar zirvesi' olarak yorumladı ve şu ifadelere yer verdi: Türkiye ve Rusya: Son dönemde uluslararası ilişkilerinde derin sorunlar yaşayan ve nispeten 'yalnızlaşmaya' başlayan iki ülke.

Erdoğan ve Putin: Batı’dan gelen eleştirilere kulak asmayan, birbirlerine daha sık benzetilmeye başlanan iki lider... Moskova’dan manzaraya bakınca, Ankara'yı 'değerli yalnızlıklar zirvesi' bekliyor."

'ÇAR, SULTAN İLE BULUŞUYOR'

Alman Focus dergisi ise resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin’in ziyaretini, 'Çar Sultan ile buluşuyor' başlığıyla duyurdu.

Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Rambo politikacılar” olarak nitelendiren dergi, ”Her iki lider hakkında da şu anda batıda pek iyi konuşulmuyor. Putin, batının yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan ise batıyı sömürgeci olarak görüyor ve nefret söylemine başvuruyor. Şimdi bu ikili buluşuyor. Rambo politikacılar, batıya karşı bir işbirliği yapar mı?” diye yazdı.