BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Adana Pozantı Cezaevinde yaşana olayın büyük bir ayıp olduğunu belirterek Adalet Bakanlığı’nın soruşturma açmadan cezaevi yönetimini görevden alması gerektiğini söyledi.

 

BDP’li Tuncel, Adana Pozantı Çocuk Cezaevindeki cinsel istismar iddialarıyla ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

 

AKP hükümeti döneminde cezaevlerindeki tutuklu sayısının ikiye katlandığını iddia eden Tuncel, merdiven altlarına yatakların serildiği cezaevleri olduğunu söyledi. Bu artışın Türkiye’de sistemde bir sorun olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Tuncel, Adana Pozantı’daki iddiaları değerlendirdi.

 

Adalet Bakanlığı’nın iddialarla ilgili açıklamasını "Vahim" olarak nitelendiren Tuncel, Mersin İnsan Hakları Derneği’nin raporundan bilgiler aktardı. Raporda, cezaevindeki çocukların koğuş ve isim vererek şiddet, cinsel taciz iddialarında bulunduklarını anlatan Tuncel, bu iddialar karşısında zamana yayılacak bir araştırmaya gerek olmadığını ileri sürdü.

 

Siirt’te yaşana olay, N.Ç. Davası gibi cinsel istismar davalarını hatırlatan Tuncel, "Pozantı’da yaşanan durum Türkiye açısından bir ayıptır. Adalet Bakanlığı bu durum karşısında derhal soruşturma açmadan Cezaevi yönetimini görevden almalıdır" dedi. Tuncel, Pozantı’da yaşandığı iddia edilen olayla ilgili hukuki süreci takip edip konuyu da Meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.