Siirt'te düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan BDP'li Ayla Akat Ata, mitingi düzenleyen komiteye şiddet uygulandığını söyledi.

Radikal'in haberine göre, Eruh Yolu üzerindeki boş arazide düzenlenen mitinge BDP Milletvekili Ayla Akat ile birlikte gelen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, alan girişinde görevli kadın polislere kırmızı karanfil verdi.

Sadak’ın bu davranışı da, orada bulunan diğer polislerce alkışlandı. Daha sonra miting alanına geçen Akat ve Sadak, yerel sanatçıların Kürtçe şarkıları eşliğinde, diğer kadınlarla birlikte halay çekti.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat mitingde yaptığı konuşmada, 8 Mart için hazırladıkları ve üzerinde "Rosa’lardan Sakine’lere yolunuz yolumuz, sözünüz sözümüzdür" sloganının yazdığı afişlerin yasaklanmasını eleştirdi.

Mitingin başarısını kıskananların anlamaları için Türkçe konuştuğunu söyleyen Ayla Akat, "Bu miting meydanına Kürt kadınlarının alanlara çıktığı 8 Mart’ı kutlamak için bir araya geldiği her yerde asılmasına izin verilmeyen pankartlar, bu miting alanına da sokulmadı. Sokağa çıkmaları yasak olan günlerden kendilerini miting meydanlarına taşıdılar. Bugün de etrafımızda panzerler, çevik kuvvetler, polisleri, TOMA araçlarıyla bu meydanlardayız. Bu meydanları bizler özgürlük meydanlarına çevireceğiz" dedi.

Siirt Valisi ve Emniyet Müdürü ile diğer amirlerin mitingi tertipleyen komiteye bağırıp çağırarak şiddet uyguladığını söyleyen Akat, "Şunu unutmayın sizin kurşunlarınız, bizi öldüremedi. Sizin gaz bombalarınız, coplarınız, tazyikli sularınız bizi yaralayamadı. Sizin yasakçı zihniyetiniz, bizi tutsak kılamadı, biz siz baskı uyguladıkça, özgürlüğe olan sevdamızı daha da büyüttük. Siz öldürdüğünüze inandıkça, biz ölümsüzleştik" dedi.