HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı ve Diyarbakır'dan Cizre'ye gitmek için yola çıkan heyet Midyat-İdil yolunda durduruldu. Heyette AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile çok sayıda milletvekilinin de yer aldığı heyet yürüyerek ilçeye gitmeye karar verdi. Yürüyüş başladı.

İdirs Emen'in Radikal'de yer alan haberine göre, Cizre'de yaşanan durumu yerinde görmek için ilçeye gitmeye çalışan HDP heyeti polis tarafından durduruldu. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır 'da yaptığı basın toplantısının ardından Cizre'ye gitmek için yola çıkan HDP heyeti sokağa çıkma yasağı sonrası çatışmalar sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği ilçeye gitmekte ısrar ediyor.

Midyat-İdil yolunu kapatan polis ekipleri içinde Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP heyetinin Cizre'ye girişine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bir TOMA, altı zırhlı araç ve çok sayıda asker ve polis tarafından Midyat-İdil arasında durdurulan HDP konvoyunun bekleyişi sürerken Şırnak Valisi ile görüşmeler yapıldı. Ancak sonuçta araçlarla geçişe izin verilmeyince yürüyerek yola devam etme kararı alındı. Bu yürüyüş de önce engellenmeye çalışıldı ve askerler heyetin önüne geçti. Ancak Demirtaş ve beraberindekiler araziden yürüyemeye devam etti. Askerler de bir yerden sonra takibi bıraktı. Demirtaş bu sırada, "Cizre halkını ölüme terk edemeyiz" dedi.

Midyat-Cizre karayolu 130 kilometre sürüyor. Yürüyüşçülerin sayısı 250-300'e yaklaşıyor. Yürüyüşçüler arasında AB Bakanı Ali Haydar Konca, Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Osman Baydemir, Altan Tan, Kadri Yıldırım, Garo Paylan, Erol Dora ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Hatip Dicle bulunuyor. Yürüyüşçüler halen marşlar söyleyerek ilerliyor.