Seçimden önce günlerce sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün Rafet Aşut adlı bir genç, keskin nişancılardan birinin ‘durup dururken’ ateş açması sonucu ağır yaralandı.

Arkadaşıyla kaldırım kenarında oturan Rafet Asut adlı gence ateş açıldı. Elinden ve kalçasından yaralanan Aşut, üç parmağını kaybederken, polisin sırf eğlence olsun diye bunu yaptığı öne sürüldü

Erk Acarer’in BirGün’deki haberine göre olay önceki gün, ilçenin ‘sakin ve olaysız’ yerlerinden birinde, çarşıda yaşandı. Arkadaşıyla birlikte kaldırım kenarında oturan Rafet Aşut’a ateş açıldı. Elinden ve kalçasından yaralanan Asut üç parmağını kaybederken, hayati tehlikeyi atlatamadığı bildiriliyor.

‘HİÇBİR OLAY YOKTU’ 

Olayın görgü tanıklarından biri ise, yaşananları şöyle anlatıyor: “Çarşı merkezde kaldırımda oturmuş sohbet ediyorduk. Hiçbir olay yoktu, her yer çok sakindi. Arkadaşımın eli bacağındaydı. Bir anda yere yığıldı. Önce bayıldığını zannettim. Çok geçmeden vurulduğunu anladım. Kan içinde kalmıştı.”

Devlet Hastanesi’nde bulunan 23 yaşındaki Aşut’un Cizre Meslek Yüksek Okulu’nda muhasebe öğrencisi olduğu belirtilirken, ne sabıkasının olduğu ne de bölgede yaşanan olaylara karıştığı aktarılıyor.

‘EĞLENCE İÇİN VURDULAR’  

Görgü tanığı olay anına ve sonrasına dair şöyle konuştu:

“Bu olay Cizre’nin en sakin bölgesinde yaşandı. Arkadaşımın hiçbir suçu yoktu. Polis uzaktaydı. Eğlence olsun diye, ‘bakalım ne kadar uzaktan insan vurabiliyoruz’ diye arkadaşımı hedef aldı. Bir insan hiç yoktan ağır yaralandı, parmaklarını kaybetti. Olayı herkes gördü. Şaşkınlık içinde kaldık. Polisin yeniden ateş açacağından korktuğumuz için arkadaşımızı sürükleyerek, ara sokaklardan birine götürdük. Bunu zevk için yaptılar. Eğlence için adam vurulur mu? Biz insan değil miyiz? Rafet Asut şimdi yaşam savaşı veriyor. Ailesi ve yakınları perişan halde.”