PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Med Nuçe’ye konuşan Kalkan, 29 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki saldırıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sorumlu olduğunu savundu.

Kalkan, şunları söyledi:

ANKARA SALDIRISI

“Etme bulma dünyası, derler. Sen edersen bulursun da. Bir söz var: Rüzgar eken fırtına biçer. Sen bu kadar ahlak, hukuk, kural, insanlık, hiç bir değer tanımaz zulmeder, zalimlik yaparsan birisi de kalkar sana ‘dur’ der. Sonradan devlet oldular. Bir de siyasetten gelmeyen şimdiki başbakan var. Siyasetin kurallarını bilmiyorlar. Gücü, silahı ele geçirince sanıyorlar ki, her şey olduk, her şey biziz ve her şeyi yapabiliriz! Ama bu güç herkeste var ve bu silahı herkes kullanabilir. Ankara’daki durum bunu ortaya koydu.”

Geçmişte birçok defa, “Bakın! Bu durum tehlikeye gidiyor. Öfke büyüyor. Ateşle oynuyorsunuz. Yapmayın!” dediklerini belirten Kalkan, şöyle devam etti:

“Şimdi öyle bir noktaya geldi ki, artık biz de dizginleyemiyoruz. Bunu yapan örgüt geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaptı ve PKK’yi ‘pasifizm’le suçladılar. Kürt gençleri yeni örgütler kuruyorlar. Daha da radikal olacağa benziyorlar.”

“BU KADAR VAHŞİLEŞECEKLERİNİ HESABA KATMAMIŞTIK”

Cizre’de bilançonun ağır olduğunu da söyleyen Kalkan, “Bu düzeyde saldırı beklemiyorduk; yanılmışız, hata yapmışız. Düşman da olsa karşımızdaki güçlerin insan olduklarını sanıyorduk. Bu kadar alçalacaklarını, bu kadar vahşileşeceklerini hesaba katmamıştık. Düşman gerçeğini tanımak da önemli” dedi.

Duran Kalkan, “Yas tutmak değil, isyan etmek lazım. Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un ifade ettiği gibi, onlar bizim özgürlük gururumuzdurlar. Onlarla onur duymalıyız. Hepsine de bu temelde sahip çıkmalıyız. Anılarına yakışır cenaze törenleri olmalı. Halkımıza çağrımız da budur” ifadelerini kullandı.

"HER SOKAKTA BİR YPS BÖLÜĞÜ OLUŞTURULMALI"

“Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu yönetimi”nin yıkılacağını da savunan Kalkan, “Hem de çok kısa zamanda yıkılacaktır. Onlar iplerini kendi elleriyle çektiler. Türkiye’ye de verecekleri hiçbir şey yoktur. Bu sisteme karşı mücadele, genel boykot topyekun direniş temelinde olmalıdır. Bunun için de öz savunma esastır. Gençlik gerillaya katılmalı, YPS’yi büyütmelidir. Her mahallenin savunma güçleri olmalı. Her sokağa bir YPS takımı, hatta bir YPS bölüğü oluşturulmalı,” diye konuştu.

MART VE BAHAR UYARISI

Yaklaşan bahara da dikkati çeken Kalkan, “Önümüzdeki Mart süreci büyük bir direniş sürecidir. Zafer ve başarı her zamankinden daha yakındır. 2016 baharı Kürt’ün baharı olacaktır,” dedi.