TSK'ye bağlı savaş uçaklarının, PKK’lilerin bulunduğu bölgelere yönelik bugün gerçekleştirdiği bombardıman sonrası PKK tarafından saldırının detaylarına dair yazılı açıklama yapıldı.

PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye ait savaş uçaklarının, 2012 yılından bu yana ilk kez PKK’lilerin bulunduğu alanları bombaladığı belirtildi. Bombardımanda can kaybı yaşanmazken HPG, TSK’nın bu saldırıyla ateşkes sürecini tek taraflı olarak bitirdiğini ifade etti.

Açıklamada, Dağlıca hattındaki Avaşin bölgesinde sabah 09.10 ile 13.00 saatleri arasında yapılan bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Bombardımanın dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının hemen ardında gerçekleştiğine dikkati çeken HPG, “Bugüne kadar ateşkes koşullarını sürekli ihlal eden Türk ordusu, yapmış olduğu bu son bombardıman ile ateşkesi tek taraflı olarak tümden bitirmiştir” ifadelerini kullandı.

HPG açıklamasında Dağlıca Karakolu’ndan aynı bölgelere yapılan tank, havan ve obüs atışları nedeniyle yangın çıktığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca “Yapılan saldırı sonucunda şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değildir” denildi. (imc tv)