İnsan hakları savunucusu ve Nantes Kolektifi Cumartesi Annelerini Destekleme Derneği Sekreteri Jean-Claude Picquet, Fransa’nın Nantes kentinde 7 Haziran seçimleri için oy verilen Nantes Başkonsolosluğu’na gelerek seçmenleri ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Piquet, HDP'nin yıllardır çok büyük bedeller vererek bugünlere geldiğini söyledi. Savaşlardan beslenenlere büyük ders vermek için Türkiye halklarının HDP etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

2012 yıllından bu yana Fransa'nın Nantes kentinde Nantes Kolektifi Cumartesi Anneleri Destekleme Derneği’nde çalışan Jean-Claude Picquet, Cumartesi Annelerinin 500 oturumuna katılmak için Ekim 2014’te gittiği İstanbul'da beyin kanaması geçirerek uzun bir süre Bakırköy Hastanesi beyin cerrahi bölümünde yoğun bakımda kaldı. Uzun bir tedaviden sonra yaşam mücadelesini kazanan Picquet belden aşağı felç oldu.

Fransa'ya getirilen ve halen hastanede tedavi gören Jean-Claude Picquet ve Avrupa Kollektifi Cumartesi Annelerini Destekleme Derneği Başkanı Sevim Fontaine ile seçmenlerin oy tercihlerini yaptıkları son günde akşam saatlerinde Nantes Başkonsolosluğu’na geldi.

"SEÇİMLER BÜYÜK BİR FIRSAT"

Burada bir açıklama yapan Fontaine, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin Türkiye halkları için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Dernek olarak, her kesimi samimi bir duruş ile kucaklayan HDP’yi desteklediklerini söyleyen Fontaine, “Gerçek demokrasiden yana olan herkes HDP etrafında kenetlenmelidir. HDP’nin güçlü bir şekilde Meclis’te yer alması annelerin gözyaşını dindirecek, yolsuzlukları ortadan kaldıracak, ayrımcı politikalar önüne set olacağına inanıyorum” diye konuştu.

"HDP'SİZ BİR MECLİS, DEMOKRASİSİS OLMAYAN BİR MECLİS DEMEK"

Jean-Claude Piquet ise, HDP’nin yıllardır çok büyük bedeller vererek bugünlere geldiğini söyledi. Savaşlardan beslenenlere büyük bir ders vermek için HDP etrafında Türkiye halklarının kenetlenmesi gerektiğini de söyleyen Piquet şunlara dikkat çekti:

“HDP’siz bir Meclis, demokrasisi olmayan bir meclis anlamına geliyor. HDP'siz bir meclisin demokrasisi olmayan bir meclis anlamına geldiğini vurguladı. Türkiye’de tedavi görürken beni yalnız bırakmayan Cumartesi Anneleri başta olmak üzere, herkese teşekkür borçluyum. Türkiye’deki dostlarımı da çok özledim ve 7 Haziran milletvekili seçimlerinde HDP’nin güçlü bir şekilde meclise gireceğine inanıyorum.”

Piquet, tedavisi ardından en kısa zamanda yine Türkiye’deki dostlarını ziyaret edeceğini, mücadeleye de kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. (ANF)